Gelea hot må brukes når puréen skal på kjøl. (Gelea Hot er ikke frysestabil).

Bruk gjerne stekt eller kokt kjøtt/fisk/fjærfe.

Det er viktig at det kun anvendes fersk fisk som utgangspunkt (dvs den kan gjerne være stekt eller kokt, så lenge den ikke har vært fryst). Fryst fisk inneholder for mye vann.

TIPS: Dersom man ønsker stekt smak på den ferdige puréen, anbefaler vi at råvaren stekes godt. Dette avgir en god smak i sluttproduktet.

For å tilfredsstille Helsedirektoratets krav til et næringstett kosthold, anbefaler vi å berike med ca 6 % Protein plus.

Les mer om 123Puré konseptet HER

INGREDIENSER

  • 50 % Kjøtt (svin, storfe, lam, pølse) eller fisk (torsk, sei, laks, ørret)
  • 50 % Væske (QimiQ, kremfløte, kremost, kraft)
  • 4 % Gelea Hot (4 av 100 g)

FREMGANGSMÅTE

  1. Blend kjøtt/fisk/fjærfe på maks styrke i ca 3-5 min.
  2. For å sikre optimalt næringsinnhold tilsettes berikning, Protein Plus. For næringstett kosthold anbefaler vi 6 % proteinberikning av kjøttet.
  3. Blend på maks styrke i 1 min.
  4. Kok opp puréen til 102-105°C med 600 omdreininger på Robot Cook. Eller ha puréen over i en gryte og kok den opp.
  5. Tilsett 4 % Gelea Hot. Det vil si at det skal tilsettes 4 g Gelea Hot til 100 g kjøtt eller fisk og væske. Kok opp under omrøring og vær oppmerksom på at det lett kan svi seg i bunnen av gryten.
  6. Fyll puréen i engangs sprøyteposer og fyll hvert rom i silikonformene. Legg lokket over og trykk/stryk forsiktig over.
  7. Tips: •For grytekjøtt kan puréen helles i en langpannelignende form, og skjæres i firkanter el. når den er stivnet. • For et lekkert resultat anbefaler vi at man f.eks. drysser litt paprikapulver i formene for koteletter etc. Det gir et visuelt inntrykk av at det er en stekeskorpe på maten.
  8. Sett de fylte formene med lokk på kjøl. Puréen stivner straks den har romtemperatur på ca 23 °C.
  9. Når maten er nedkjølt, fjernes stykkene fra silikonformene og anrettes på en tallerken.
  10. Dekk maten til og varm opp maten. Avhengig av maskin, vil oppvarmingstiden variere. Kombidamper/stemovn 50 % fuktighet og maks 80°C. Mikrobølgeovn ca 400 W i 1 min.