Potet- og purresuppe er en delikat og fløyelsmyk suppe som smaker like godt kald som varm. Hvis du ikke har prøvd å lage den før, bør du teste ut denne oppskriften.

 

Potet- og purresuppe er tilpasset et energi- og næringstett kosthold.

Les mer om energi- og næringstett kosthold HER.

 

Tips! Laks eller ørret passer godt i potet- og purresuppe. Bytt gjerne ut bacon med en av disse alternativene for variasjon. 

 

Energigivende næringsstoffer i energiprosent (E%):

 Fett 39 E%     Karbohydrat 42 E%     Kostfiber 3 E%     Protein 16 E%

 

Næringsinnhold                  pr 100 gram                  pr 2 dl               

Energi:                              451 kJ  / 108 kcal         902 kJ / 216 kcal

Fett:                                             4,7 g                             9,4 g

Hvorav mettet fett:                   1,2 g                             2,4 g

Karbohydrat:                             11,2 g                            22,4 g

Hvorav sukkerarter:                  3,2 g                             6,4 g

Fiber:                                           1,7 g                              3,4 g

Protein:                                       4,4 g                             8,8 g

Salt:                                             0,5 g                               1 g

 

For mer informasjon om Energitilskudd, Energi plus og Proteintilskudd, Protein plus

INGREDIENSER

2-3 porsjoner:

  • 2 ss Rapsolje
  • 250 g Poteter
  • 1/2 Purreløk
  • 1 Løk
  • 1 Hvitløk
  • 1/2 dl Vann
  • 1/2 terning Grønnsakskraft
  • 1 Laurbærblad
  • 1 dl Helmelk
  • 4 skiver Bacon
  • 15 g Protein Plus
  • 10 g Energi Plus (Energipulver)
  • Smak til med salt og hvit pepper.
  • Evt. muskatnøtt, sellerisalt og timian
  • Rå purreløk til pynt

10 porsjoner:

  • 1 dl Rapsolje
  • 1 kg Poteter
  • 2 1/2 g Purre
  • 3 Løk
  • 2 fedd Hvitløk
  • 7 ½ dl Vann
  • 2 terninger Grønnsakskraft
  • 3 Laurbærblad
  • 5 dl Helmelk
  • 120 g Bacon, terninger
  • 60 g Protein Plus
  • 50 Energi Plus (Energipulver)
  • Smak til med salt og hvit pepper
  • Evt. muskatnøtt, sellerisalt og timian
  • Rå purreløk til pynt

FREMGANGSMÅTE

  1. Skrell poteter og hakk grønnsaker.
  2. Varm olje i en gryte og fres løk, purre, hvitløk og poteter.
  3. Bland buljongen ut i vann og ha grønnsakskraft og laurbærblad oppi. La suppen koke i ca. 20-25 minutter til grønnsakene er møre.
  4. Ta laurbærbladene ut og blend suppen.
  5. Sett gryten tilbake på kokeplaten og tilsett helmelk og Energi Pluss. Varm suppen igjennom og smak til med salt, hvit pepper og evt. krydder.
  6. Ta en liten del av den ferdiglagde suppen over i en liten bolle og la den kjøle seg litt ned. Tilsett Protein Plus og rør godt ved hjelp av visp eller stavmikser. Når proteinpulveret har løst seg helt opp og ikke er synlig lenger, tar du den berikede delen av suppen tilbake i gryten under konstant omrøring. Vær spesielt oppmerksom på at det fort kan svi seg i bunnen av gryten.
  7. Stek baconet sprøtt i en tørr panne og server suppen med ristet bacon og rå purreløk.
  8. Ha gjerne en brødskive til suppen.