Kjøttkaker er noe de fleste har et forhold til og er en klassisk middag i det norske kostholdet. Den vil vekke minner og forhåpentligvis vil appetitten skjerpes. Dette er Proteinberikede kjøttkaker og spesielt beregnet for de som spiser lite.

Disse proteinberikede kjøttaker er tilpasset et energi- og næringstett kosthold. Målsettingen med denne kostformen er å tilfredsstille pasientens behov for energi, protein, vitaminer og mineraler i et mindre volum, å behandle underernæring ved å oppnå ønsket vektøkning, samt forebygge underernæring når matinntaket forventes å være lite og/eller behovet er ekstra stort.  Les mer om energi- og næringstett kosthold HER.

Server kjøttkakene med brun saus, poteter, grønn ertestuing og rørte tyttebær.

Tips: Med QimiQ Sauce Base vil du binde opp væske som kraft og eventuelt vann. Kjøttkakene blir saftigere og får mindre stekesvinn. Les mer om QimiQ Sauce Base HER

Antall porsjoner: ca 10 kg 

Næringsinnhold pr 100 gram
Energi kj / kcal 7803 /192 
Fett 9,54 g
Karbohydrater 2,52 g
Protein 24,18 g

salt 0,69g

INGREDIENSER

  • 500 grams kjøttdeig
  • 60 grams M2M proteinpulver
  • 8 grams salt
  • 120 grams egg
  • 50 grams hvetemel
  • 1 dl QimiQ Sauce Base (epd 45439069) alt. kremfløte 70 g løk
  • 70 grams løk
  • Salt/pepper

FREMGANGSMÅTE

  1. Bland kjøttet med salt til det blir seigt.
  2. Tilsett de øvrige ingrediensene og rør farsen godt sammen.
  3. La farsen trekke i kjøleskapet i ca. 30 minutter.
  4. Rør farsen og form den til kjøttkaker med en skje.
  5. Stek kjøttkakene i smør eller olje i varm panne.