Denne Proteinberiket brun saus fungerer som base for mange andre mørke sauser, f.eks. kantarellsaus, rødvinssaus, viltsaus, balsamicosaus m.fl.

Den norske middagstallerken har uendelig mange varianter av brun saus. Proteinberiket brun saus passer derfor til veldig mange ulike middagretter. F.eks  til kjøttkaker, benløse fugler, kjøttpudding, steik og andre typisk norske retter.   F. eks til  Det er en middagsrett de fleste kjenner til og vil like.  

Proteinberiket brun saus, er tilpasset et energi- og næringstett kosthold. Målsettingen med denne kostformen er å tilfredsstille pasientens behov for energi, protein, vitaminer og mineraler i et mindre volum, å behandle underernæring ved å oppnå ønsket vektøkning, samt forebygge underernæring når matinntaket forventes å være lite og/eller behovet er ekstra stort.  Les mer om energi- og næringstett kosthold HER.

Energigivende næringsstoffer i energiprosent (E%):

 Fett  E%     Karbohydrat  E%     Kostfiber  E%     Protein  E%

 

Antall porsjoner: ca 10 porsjoner

Næringsinnhold pr 100 gram
Energi kj / kcal 456 / 109 
Fett 6,25 g
Karbohydrater 5,91 g
Protein 7,34 g

salt 0,39

INGREDIENSER

 • 1 1⁄4 dl melk
 • 11 grams kjøttbuljong
 • 7 dl QimiQ Sauce Base (epd 45439069) alt. kremfløte
 • 50 grams M2M proteinpulver
 • 5 grams salt
 • 40 grams maisstivelse
 • Kulør

FREMGANGSMÅTE

 1. Bland melk, kjøttbuljong, kremfløte, M2M proteinpulver, salt, pepper og kulør og kok opp under omrøring. Rør sammen maisstivelse og vann til en jevning. Tilsett jevningen til sausen og kok den inn.
 2. Bland melk, kjøttbuljong, kremfløte, M2M proteinpulver, salt, pepper og kulør og kok opp under omrøring.
 3. Rør sammen maisstivelse og vann til en jevning.
 4. Tilsett jevningen til sausen og kok den inn.