Proteinberiket gresskarsuppe som er mettende, varmende og smakfull.  

Proteinpulveret er smaksnøytralt, så vil ikke gi noe smak til suppen.

 

Tips: Server proteinberiket gresskarsuppe med bacon, kokosflak og gresskarkjerner som topping. Ha også gjerne en brødskive ved siden av suppen.  

 

 

Næringsinnhold                  pr 100 gram                    pr 2 dl               

Energi:                              557 kJ  / 134 kcal         1114 kJ / 268 kcal

Fett:                                             9 g                                 18 g

Hvorav mettet fett:                   3,4 g                              6,8 g

Karbohydrat:                              7,6 g                              15,2 g

Hvorav sukkerarter:                  2,4 g                              4,8 g

Fiber:                                           1,4 g                               2,8 g

Protein:                                       4,9 g                              9,8 g

Salt:                                             0,2 g                              0,4 g

 

For mer informasjon om Proteintilskudd, Protein plus

INGREDIENSER

Ca. 1 liter suppe

  • 1/2 dl Rapsolje
  • 300 g Gresskar
  • 30 g Selleri
  • 25 g Persillerot
  • 40 g Sjalottløk
  • 30 g Potet
  • 1/2 ts Koriander (tørr)
  • 1/4 ts Karri
  • 1 knivsodd Chili
  • 1 fedd Hvitløk
  • 1 1/2 cm frisk Ingefær
  • 1/2 ts Vineddik
  • 4 dl Vann
  • 2 dl Kremfløte
  • 1 ss Appelsinskall (revet)
  • Saft fra 1 appelsin
  • 100 g Bacon
  • 25 g Kokosflak
  • 25 g Gresskarkjerner
  • 30 g Protein Plus (proteinpulver)
  • Noen kvister timian eller merian
  • Smak til med salt og pepper

FREMGANGSMÅTE

  1. Skrell og hakk opp grønnsaker.
  2. Ha olje i en gryte og sauter alle grønnsaker i ca. 4-5 minutter.
  3. Tilsett koriander, karri, chili, timian/merian, hvitløk og ingefær. Sauter i ca. 2 minutter til.
  4. Tilsett eddik og la det dampe helt inn.
  5. Hell over vannet, sett på lokk, skru ned varmen og la det hele stå til alt er mørt, ca. 20 minutter.
  6. Fjern gryten fra varmen og fjern timian/meriankvistene.
  7. Blend grønnsakene til puré.
  8. Tilsett fløte og kok opp suppen.
  9. Er konsistensen for tykk, tilsett gjerne litt mer vann eller fløte.
  10. Smak til med appelsinskall- og saft, samt salt og pepper.
  11. Ta en liten del av den ferdiglagde suppen over i en liten bolle og la den kjøle seg litt ned. Tilsett Protein Plus og rør godt ved hjelp av visp eller stavmikser. Når proteinpulveret har løst seg helt opp og ikke er synlig lenger, tar du den berikede delen av suppen tilbake i gryten under konstant omrøring. Vær spesielt oppmerksom på at det fort kan svi seg i bunnen av gryten.
  12. Stek bacon i en panne og rist kokosflak og gresskarkjerner.
  13. Server suppen med herlig topping av bacon, gresskarkjerner og kokosflak og ha gjerne en skive til.

Tips!

  1. Suppen kan lett fryses ned til en annen dag.