Proteinberiket potet- og purresuppe er en fyldig og smaksrik klassisk norsk suppe. 

Det er en suppe de fleste kjenner til og vil like.  

Proteinberiket potet- og purresuppe er tilpasset et energi- og næringstett kosthold. Målsettingen med denne kostformen er å tilfredsstille pasientens behov for energi, protein, vitaminer og mineraler i et mindre volum, å behandle underernæring ved å oppnå ønsket vektøkning, samt forebygge underernæring når matinntaket forventes å være lite og/eller behovet er ekstra stort.  Les mer om energi- og næringstett kosthold HER.

 

Tips: med QimiQ Sauce Base vil konsistensen på suppen bli kremig og fyldig. Den vil tåle høye temperaturer og den vil tåle å bli fryst. Den vil også tåle at suppen smakes til med eventuelle syrer, uten at suppen sprekker. Les mer om QimiQ Sauce Base HER

Les mer om M2M®Care proteinpulver HER

Antall porsjoner: ca 10 porsjoner

 

Næringsinnhold pr 100 gram
Energi kj / kcal 544 /130 
Fett 6,8 g
Karbohydrater 8,98 g
Protein 7,98  g

Salt 0,11 g

INGREDIENSER

  • 1 dl olje
  • 750 grams poteter
  • 185 grams purreløk i skiver
  • 200 grams hakket løk
  • 10 grams hvitløk
  • 7 dl grønnsaksbuljong
  • 50 grams M2M proteinpulver
  • 5 dl QimiQ Sauce Base (epd 45439069) alt. kremfløte
  • Salt/pepper
  • Krydder

FREMGANGSMÅTE

  1. Varm oljen i en kjele og fres grønnsakene
  2. Tilsett grønnsaksbuljong og krydder og la suppen koke i ca. 20–25 min til grønnsakene er møre.
  3. Kjør suppen i en blender.
  4. Sett suppen tilbake på kokeplaten og tilsett M2M proteinpulver og kremfløte.
  5. Varm suppen til den er gjennomvarm og smak til med salt og pepper.
  6. Tips: med QimiQ Sauce Base vil konsistensen på suppen bli kremig og fyldig. Den vil tåle høye temperaturer og den vil tåle å bli fryst. Den vil også tåle at suppen smakes til med eventuelle syrer, uten at suppen sprekker.