Proteinrik grønnsakssuppe er fargerik og og god suppe. Den inneholder også mange viktige næringsstoffer. Det er en suppe de fleste vil like.  

Tips: En grønnsakssuppe kan inneholde de fleste typer grønnsaker. Bytt gjerne ut enkelte grønnsaker i oppskriften med andre varianter du liker. 

 

Proteinrik grønnsakssuppe er tilpasset et energi- og næringstett kosthold.

Les mer om energi- og næringstett kosthold HER.

 

Energigivende næringsstoffer i energiprosent (E%):

 Fett 35 E%     Karbohydrat 41 E%     Kostfiber 4 E%     Protein 19 E%

 

Næringsinnhold                  pr 100 gram                  pr 2 dl               

Energi:                              286 kJ  / 64 kcal         572 kJ / 128 kcal

Fett:                                             2,5 g                               5 g

Hvorav mettet fett:                   0,5 g                                1 g

Karbohydrat:                              6,6 g                             13,2 g

Hvorav sukkerarter:                    2 g                                4 g

Fiber:                                           1,4 g                               2,8 g

Protein:                                         3 g                                6 g

Salt:                                             0,9 g                              1,8 g

 

For mer informasjon om Proteintilskudd, Protein plus 

    INGREDIENSER

    2 porsjoner:

    • 4 dl Vann
    • 1 terning Hønsebuljong eller grønnsaksbuljong
    • 1/4 Løk
    • 1 1/2 stk Gulrot
    • 20 g Purreløk
    • 1 stk Potet
    • 30 g Pastinakk
    • 30 g Kålrot
    • 30 g Sellerirot
    • 1 1/2 ss Rapsolje
    • 10 g Protein Plus
    • 85 g kjøttboller
    • 2 Flatbrød

    10 Porsjoner:

    • 2 liter Vann
    • 3 terninger Hønsebuljong eller grønnsaksbuljong
    • 1 1/2 stk Løk
    • 7 stk Gulrøtter
    • 1/2 Purreløk
    • 5 stk Poteter
    • 1 1/2 stk Pastinakk
    • 150 g Kålrot
    • 3 dl Sellerirot
    • 1 dl Rapsolje
    • 50 g Protein Plus
    • 425 g Kjøttboller
    • 10 Flatbrød

    FREMGANGSMÅTE

    1. Skrell grønnsakene (inkludert poteter) og skjær dem i mellomstore biter.
    2. Varm olje i en gryte og fres løk, purre, gulrot, potet, pastinakk, sellerirot og kålrot i noen minutter.
    3. Ha buljong i vann og tilsett dette i gryten. La suppen koke i ca. 15 min til grønnsakene er forholdsvis møre.
    4. Ta en liten del av den ferdiglagde suppen over i en liten bolle og la den kjøle seg litt ned. Tilsett Protein Plus og rør godt ved hjelp av visp eller stavmikser. Når proteinpulveret har løst seg helt opp og ikke er synlig lenger, tar du den berikede delen av suppen tilbake i gryten under konstant omrøring. Vær spesielt oppmerksom på at det fort kan svi seg i bunnen av gryten.
    5. Tilsett kjøttboller.
    6. Når suppen er ferdig kan du tilsette finhakket persille. Server suppen med flatbrød.