Skjermbilde 2016-03-07 kl. 23.16.27

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sviskegrøt er ikke bare bra for fordøyelse, det smaker også veldig godt.

Oppskriften gir ca 4 porsjoner av 1,5 dl.

Sviskegrøten er tilpasset et energi- og næringstett kosthold.

Les mer om ernergi- og næringstett kosthold HER.

 

Tips! Kremfløten på toppen av sviskegrøten kan enten serveres i flytende form eller som krem. 

Energigivende næringsstoffer i energiprosent (E%):

 Fett 36 E%     Karbohydrat 44 E%     Kostfiber 2 E%     Protein 18 E%,

 

Næringsinnhold                  pr 100 gram                  pr 1,5 dl               

Energi:                              601 kJ  / 144 kcal          901 kJ / 216 kcal

Fett:                                             5,7 g                            8,6 g

Hvorav mettet fett:                     3,7 g                            5,6 g

Karbohydrat:                               15,9 g                          23,9 g

Hvorav sukkerarter:                    14,7 g                           22 g

Fiber:                                             1,8 g                            2,7 g

Protein:                                         6,4 g                             9,6 g

Salt:                                               0 g                               0 g

 

For mer informasjon om Proteintilskudd, Protein plus 

INGREDIENSER

4 porsjoner

  • 200 g Steinfrie svisker
  • 4 dl Vann
  • 40 g Sukker
  • 1 ss Potetmel
  • 1 dl Kremfløte
  • 50 g Protein Plus (proteinpulver)
  • litt sherry (kan sløyfes)

FREMGANGSMÅTE

  1. Kok opp sviskene ved lav varme i ca. 20 minutter til de er møre. Tilsett halvpasrten av sukkeret og evt. litt sherry. Resten av sukkeret kan tilføres på toppen av grøten.
  2. Lag jevning (vann og potetmel) og rør dette inn i den kokende grøten.
  3. Fjern kjelen fra platen umiddelbart ved bruk av potetmel, da suppen ikke må koke etter at jevningen er tilsatt.
  4. Hell grøten i en skål og avkjøl. Tilsett Protein plus.
  5. Hell over kremfløte på toppen og server. Kremfløten kan også piskes til krem.

Tips!

  1. Sviskene kan erstattes med aprikoser. Tilsett da ca. 100 g sukker ekstra.