Delikat & næringstett moset mat

 

Sooft Meals er delikat frossen ferdig, moset mat spesielt tilpasset de med tygge- og svelgevansker, dysfagi. Maten har et delikat utseende med sterke friske farger og fast form. Det beste av alt er den gode smaken !

Våre ferdige fryste medaljonger er fleksible og kan anskaffes både som ferdige engangsporsjoner eller i løsvekt i esker.

 

naeringstett mat ikon-spiser-mer

Økt appetitt og næringsinntak med Sooft Meals

Et pilotstudie viste at de som ble tilbudt Sooft Meals spiste 20% mer mat og fikk betydelig mer næring i seg, sammenlignet med vanlig moset mat 1)Schage, M. (2014). «Effekten av konsistenstilpasset kost på matinntaket og ernæringsstatus hos pasienter med tygge- og svelgevansker – En pilotstudie»(Masteroppgave). Fakultet for helsefag, Høyskolen i Oslo og Akershus, Kjeller..

ikon dysfagiikon

Spesielt tilpasset de med tygge- og svelgevansker

Sooft Meals har purékonsistens jmf IDDSI. Maten blir lett oppløst og det er enkelt å svelge maten.

ikon-fleksibel

Fleksibelt og sikkert

Sooft Meals er ferdig laget moset frossen mat som kan anskaffes i løsvekt i esker, eller som ferdige engangs porsjoner. Garantert uten klumper. Kvalitetssikret og næringstett.

berikingsprodukter

Ekte råvarer

Smaken er som hjemmelaget. Det er kokker som står bak oppskriftene og det er kun brukt ekte råvarer. Velbekomme!

«Minnet om mat som ble servert på skikkelige restauranter»

Et pilotstudie som ble gjennomført på to bo- og behandlingssentre i Akershus viste at personalet var utelukkende veldig positive når de snakket om Sooft Meals, moset mat. Noen fortalte at de hadde endret innstilling til moset mat, og at opplevelsen av prosjektmaten var helt forskjellig fra den vanlige maten. Informantene beskrev maten som «delikat», «appetittelig», «fresh», «fint», «pent» og «skikkelig». De understrekte at det var fine farger. En sa at det minnet henne om mat som ble servert på skikkelige restauranter.

Andre observasjoner om erfaring av Sooft Meals 2)Svendsen, M. A. E. R. (2014). “Skal jeg virkelig servere det her til deg” (Masteroppgave). Fakultet for helsefag, Høyskolen i Oslo og Akershus, Kjeller.:

«Pasienten er ikke lenger redd for klumper i maten». 

«Pasienten er ikke lenger redd for at pasientene skal sette noe i halsen». 

«Det virket som det var lettere for pasientene å svelge». 

«Det samlet seg ikke lenger mat i kinnene».

«Pasienten hostet ikke lenger under måltidet».

«En bedre matopplevelse». 

Et pilotstudie viser at de som ble tilbudt Sooft Meals spiste 20% mer mat og fikk betydelig mer næring sammenlignet med vanlig moset mat.

SOOFT MEALS – NÆRINGSTETTE ENGANGSPORSJONER

Alle engangsporsjonene inneholder 50 gram mos av kjøtt eller fisk, 100 gram grønnsaksmos, 50 gram potetmos samt 100 gram saus. Nettovekt per porsjon er dermed 295 gram. Produktene er pakket i porsjoner som er frosne, og som lett kan tines og varmes opp.

Sooft Meals engangsporsjoner er beriket, slik at innholdet av energi, fett, protein og karbohydrater er nær opptil anbefalingene for energifordeling blant eldre som spiser lite. Sooft meals kan defineres som en kilde til protein. Proteiner bidrar til vekst og opprettholde muskelmasse og normale knokler.

Her er de syv ferdig rettene:

SOOFT MEALS – LØSVEKTSORTIMENT (KUN FOR STORHUSHOLDING):

Gjennom grossist tilbys Sooft Meals også som løsvekt i blandingsesker. På denne måten kan man enkelt ta ut etter behov og kombinere med annen egenprodusert moset mat. Vi leverer til alle landsdekkende grossister (Asko, Servicegrossistene og Safari Engro). Her er vårt løsvekt sortiment:

Noen av våre fornøyde kunder:

«Tidligere moste kjøkkenet maten selv, men nå bruker vi kun Sooft Meals. Det handler om tid, men også om at disse engansporsjonene er bedre enn de vi selv klarer å lage. Sooft Meals ser delikat ut, er god på smak og vi kan være trygge på at maten er ernæringsmessig riktig sammensatt»

Harald Wishman
kjøkkensjef, Oslo Kommune Sentralkjøkken, Silurveien sykehjem

«Vi opplever at pasientene spiser opp maten fordi smaken er god, maten er delikat og den gir et godt synsinntrykk. Pleierne syns logistikken er enklere å håndtere enn annen mat.»

Siri Fedje
kjøkkensjef, Lindeberg omsorgsenter, Oslo kommune sykehjemsetaten

«Vi bruker daglig Sooft Meals. Pasienter og avdelinger som bruker produktene hos oss, er veldig fornøyd med smak, utseende og konsistens. Avdelingene har merket en økt appetitt hos pasientgruppene som tilbys disse rettene – og som vi vet – økt appetitt gir raskere gjeninnhenting av ernæringsstatus.»

Espen Dellerud
produksjonsleder, Oslo Universitetssykehus avd. Sinsen

«Ingen får lenger angst for å tygge bl.a. kjøtt, og for at maten skal komme feil. Det er en stor gruppe pasienter på sykehjem som burde hatt denne kosten. En vesentlig andel av våre pasienter kommer fra omsorgsboliger eller er hjemmeboende syke og eldre med langtidsplass på sykehjem. De blir innlagt ofte pga. underernæring kombinert med tygge- og svelgproblemer. Med Sooft Meals vet vi at vi får et proteinberiket produkt som sikrer oss at pasientene får næringsforsterket produkt av høy kvalitet»

Liv Margrethe Aastvedt
enhetsleder forpleining, Haraldsplass Diakonale sykehus A/S, Bergen

«Sooft Meals er bare helt super. Min datter får alt gjennom peg, men spiser også noe selv og er helt avhengig av at det er energi tett og velsmakende.» 

Pårørende

Hvem anbefaler vi denne maten til? 

Sooft Meals har purékonsistens og jmf IDDSI sitt rammeverk for konsistenser passer denne konsistensen for personer med tygge- og svelgevansker som har en eller flere av følgende symptomer: 

  • Dersom tungekontrollen er betydelig svekket
  • Når det er smerte ved tygging og/eller svelging
  • Ved manglende tenner
  • Dårlig tilpasset protese
  • Ved fortrengning av spiserøret
  • Ved lammelser i munnhule eller svelg
  • Ved kjevelås

Nyttig informasjon om Dysfagi.

Hva er dysfagi? Hvordan forebygge og behandle dysfagi? Vi har samlet mye nyttig informasjon for deg.

Alt du trenger å vite om dysfagi

Vital Ernæring as, Heggelibakken 2, 0375 Oslo,
Telefon: +47 92402487
firmapost@vitalernaering.no

Fotnoter, henvisninger fra teksten ovenfor:   [ + ]

1. Schage, M. (2014). «Effekten av konsistenstilpasset kost på matinntaket og ernæringsstatus hos pasienter med tygge- og svelgevansker – En pilotstudie»(Masteroppgave). Fakultet for helsefag, Høyskolen i Oslo og Akershus, Kjeller.
2. Svendsen, M. A. E. R. (2014). “Skal jeg virkelig servere det her til deg” (Masteroppgave). Fakultet for helsefag, Høyskolen i Oslo og Akershus, Kjeller