Supper med høyt proteininnhold.

Det beste av alt er den gode smaken!

Den velsmakende suppen er utviklet for personer som behøver ekstra næringsrik mat, ved sviktende appetitt eller for å forebygge underernæring. Suppen er klar til bruk.
Proteinrik suppe

Suppe finnes i fem ulike smaker:

Tomat – Brokkoli – Sopp – Asparges – Kylling- og karri.

Inzone Vitality har et høyt innhold av Vitamin C, D og B12.

Vitamin D bidrar til å opprettholde normale knokler, tenner og muskelfunksjon.

Vitamin C og B12 bidrar til immunsystemets normale funksjon, samtidig som de bidrar til å redusere tretthet og utmattelse.

 

Holdbarhet: 24 måneder i uåpnet forpakning (se datostemplingen). Åpnet forpakning bør brukes med en gang, eller oppbevares maksimum ett døgn i kjøleskap før bruk.

 

Inzone Vitality brukes på flere sykehus og sykehjem i Norge og Sverige.

Tilsett gjerne fortykningsmiddelet, Attylet Plus, til dysfagipasienter som trenger en tykkere suppe.

 

Ved ufrivillig vektnedgang, som ved sykdom, går ofte den fysiske aktiviteten ned. Dette øker risikoen for å miste muskelmasse markant. Å miste muskler (sarkopeni = tap av muskelmasse) forverrer prognosen ved sykdom, og kan føre til at det tar lengre tid å bli frisk, samt større fare for komplikasjoner. Proteininnholdet i Inzone Vitality kan bidra til vedlikehold av muskulatur og vekst av muskelmasse.

Mye næring på lite volum:

5 ulike smaker:

pic
Jeg har flere sykdommer som gjør at jeg over en periode på halvannet år har gått kraftig ned i vekt. I det siste året har jeg gått ned 15kg, og har ikke klart å stoppe vekttapet. Så fikk jeg vite om de energi- og proteinrike suppene, Inzone Vitality, og begynte å ta 1 stk suppe til lunsj hver dag, ofte sammen med en brødskive. Jeg har ennå ikke fått vektøkning, men vekttapet har stoppet helt opp, så jeg regner med at vektøkningen kommer etterhvert. Jeg kan anbefale Inzone Vitality, for alle som har behov for ekstra proteiner og energi.  
— Peter R. Sveen
PRIVATPERSON (BILDE STEMMER IKKE OVERENS MED PERSONEN)
Jeg er 67 år. Har kraftig kols og svelgeproblemer og derfor avhengig av næringsrik og lettspist mat. Inzone Vitality suppene passer derfor utmerket for meg. Blandt mange gode smaksvarianter er kyllingsuppen blitt min favoritt. Jeg spiser minst ett suppemåltid hver dag. Som oftest til lunsj eller aftens.
— Fornøyd kunde
Privatperson (Bilde stemmer ikke overens med personen)

Supper med ekte råvarer

Proteinrik suppe 2Inzone Vitality baserer seg på en svensk patentert næringskomposisjon kalt «NGC™- formula», mekanisk prosesserte ingredienser. Det er proteiner fra erter, Omega 3/6 fra helegg (fra høner som har fått spesialfôr fra vegetabilske kilder) og myseprotein (melk). Karbohydrater og kostfiber kommer fra eple, nype og sukkerbete.

Hver Inzone Vitality Suppe inneholder 15 gram av NGC™. Dette gjør at hver porsjon med suppe inneholder alle 20 aminosyrene, som inkluderer de åtte essensielle aminosyrene.

Inzone Vitality inneholder smaksaromaer. Ingrediensene i suppene bidrar også med viktige vitaminer, mineraler, antioksidanter og sporstoffer.

Inzone Vitality har et høyt innhold av Vitamin C, D og B12.

Vitamin D bidrar til å opprettholde normale knokler, tenner og muskelfunksjon.

Vitamin C og B12 bidrar til immunsystemets normale funksjon, samtidig som de bidrar til å redusere tretthet og utmattelse.

 

Historien og vitenskapen bak

NGC-konseptet ble først utviklet av en lege i Canada i 1998 – et matkonsept for barn med ADHD, basert på et eksakt næringsmessig regime. Fra og med 2001 utviklet Indevex i Sverige ideene videre inn i NGC-konseptet sammen med forskere ved Lunds Universitet, der de kontrollerte studier hvor NGC ble anvendt som næringsmessig base ved metabolt syndrom og andre relaterte sykdommer (f.eks. diabetes og fedme).

I Matvaretabellen til Helsedirektoratet er Inzone Vitality registert under betegnelsen:
«Suppe, protein- og energirik, med brokkolismak» og
«Suppe, protein- og energirik, med kylling»

NÆRINGSINNHOLD PR 100 ML PR PORSJON (250 ML)
Energi 536 kJ / 128 kcal 1353 kJ / 323 kcal
Fett 9,1 g 23 g
– hvorav mettet fett 1 g 2,5 g
Karbohydrater 4,7 g 12 g
– hvorav sukkerarter 4 g 10 g
Protein 6,8 g 17 g
Kostfiber 0,5 g 1,2 g
Salt 0,9 g 2,3 g

Les hvorfor supper med høyt proteininnhold er nyttig for dem med lavt matinntak:

Tips for å forebygge sarkopeni

Tips for å forebygge sarkopeni [muskelsvinn hos eldre]

by Vital ernæring • april 28, 2018

Det beste man kan gjøre for å forebygge sarkopeni er å ha et sunt og proteinrikt kosthold kombinert med styrketrening.  En rapport fra 2017 tok for seg 20 større studier publisert i de siste 5 årene som omhandler aldersrelatert muskeltap. Deres mål var å finne ut hva slags kosthold kunne forebygge sarkopeni. De fant ut […]


Proteinkvalitet i matvarer, tiltakspakker

Betydning av proteinkvalitet for muskelbygging og muskeltap

by Vital ernæring • mars 12, 2018

Ikke alle proteintyper er like. Hvorvidt et protein kan blir brukt av kroppen på en riktig måte bestemmes av innhold av essensielle aminosyrer og fordøyelighet.  For at kroppen skal kunne bruke proteiner til oppbygging må det være tilstrekkelige mengder av alle essensielle aminosyrer i et produkt. Er proteinkvaliteten for lav, vil det slå uheldig ut […]


Sarkopeni: muskeltap hos eldre

Dette bør du vite om sarkopeni / muskelsvinn

by Vital ernæring • januar 25, 2018

Mange eldre rammes av sarkopeni. Hva er årsaker bak det, og hva kan man gjøre for å forebygge og behandle det? Hva er sarkopeni Nordic council of Ministers beskriver sarkopeni som en tilstand hvor muskelmasse krymper og svekkes. Det er ikke noe som skjer plutselig når man blir pensjonist, men kommer heller langsomt og snikende. Muskelmassen begynner faktisk å […]


proteinbehov

Anbefalt proteinbehov for eldre og syke.

by Vital ernæring • januar 2, 2017

Fysisk inaktive voksne har et proteinbehov på ca. 30 gram protein av høy kvalitet per måltid for å stimulere proteinsyntesen best mulig 1)Peter Schouw Andersen, P. S. (februar 2014). Protein er ikke bare protein. Diætisten. Hentet fra: http://www.diaetist.dk/media/198437/7175%20Di%C3%A6tisten%20nr%20127_s1-3.pdf. Dersom inntaket av protein er høyere enn behovet, vil overskuddet av protein bli brukt som energikilde 2)Weijs, P. J., Cynober, […]Hold deg oppdatert

Følg oss på sosiale medier!

Følg oss på Facebook

Følg oss på Twitter

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Følg oss på Pinterest

Vital Ernæring as, Heggelibakken 2, 0375 Oslo,
Telefon: +47 92402487
firmapost@vitalernaering.no