pic

 Proteinberiking – Protein Plus

Et proteinpulver av myseprotein som kan brukes til proteinberiking av mat og drikke. EPD 4960530

Ideelt til bruk i f.eks:

Gjør det enkelt å proteinberike maten

Protein Plus emulgerer raskt og tåler temperatur opp til kokepunktet. (Skal du lage retter med temperatur over 70 grader er det viktig at du følger kokkens tips nedenfor!)

KAN BRUKES TIL VARME OG KALDE RETTER

Protein Plus emulgerer raskt og tåler temperatur opp til kokepunktet. (Skal du lage retter med temperatur over 70 grader er det viktig at du følger kokkens tips nedenfor!)

SMAKSNØYTRAL

Protein-Plus er smaksnøytral og kan anvendes til søte og pikante retter og drikke uten at den vil avgi noe bismak på sluttproduktet.

HØY PROTEINKVALITET

Protein Plus inneholder alle essensielle amminosyrer.

Ingredienser:

 

Myseprotein

Størrelse på kjøpsenhet: 1,2 kg

INGREDIENSER

Myseprotein (maks 1% laktose)

NÆRINGSINNHOLD PR. 100 GRAM

Energi: 1 548 kj / 370 kcal, Fett: 0,9 g, herav mettet fett: 0,3 g, karbohydrater: 2,5 g, herav sukkerarter: 0,9 g, Kostfibre: 0 g, Protein: 88 g, Salt: 0 g.

DOSERING

1 ss (5 g) Protein Plus blandes i 1 dl væske eller ca 100 g mat. Det bør stå i ca. 5 minutter før bruk. 1 ss Protein Plus tilsvarer 4,4 g protein. Bør fordeles jevnt over dagens måltider og mellomåltider for best utnyttelse av proteinet.

Anvendes etter anbefaling og dorsering fra lege eller ernæringsfysiolog og avhengig av pasientens alder, vekt og helsetilstand.

BEREGNET FOR

Proteinberiking er beregnet for kostbehandling av pasienter med økt proteinbehov. Skal brukes som et proteinsupplement til den normale kosten.

pic

Kokkens tips:

Anvendelse av Protein Plus i varme retter

Protein Plus er kokestabil dersom du anvender følgende fremgangsmåte:

1. Ta en liten del av den ferdiglagde suppe eller saus (ikke for varm) over i en liten kjele.

2. Tilsett den mengde proteinpulver du har valgt, og rør proteinet godt inn ved hjelp av stavmikser eller visp.

3. Når proteinpulveret har løst seg helt opp og ikke er synlig lenger, hell den berikede delen av suppe/saus tilbake under konstant omrøring. Vær spesielt oppmerksom på at det fort kan svi seg i bunnen av kjelen.

4. Få temperaturen (under omrøring) opp til minst 70 grader eller helt opp til kokepunktet.

Ammino syre profil:

Protein Plus inneholder alle essensielle amminosyrer.

NÆRINGSINNHOLD PR 100 g
Aspartic Acid 11.4 g
Threonine 7,0 g
Serine 4,4 g
Glutamic Acid
17,5 g
Glycine
1,8 g
Alanine 4,7 g
Valine 5,4 g
Isoleucine 6,8 g
Leucine 10,7 g
Tyrosine 3,0 g
Phenylalanine 3,0 g
Histidine 1,7 g
Lysine 10,4 g
Arginine 2,1 g
Proline 5,9 g
Cysteine 2,6 g
Methionine 2,3 g
Tryptophan 2,1 g
pic

Kom i gang med enkle grep

Bli inspirert & lag selv

Det er de kontinuerlige små grep som teller! Lag fristende enkle mellommåltider, frokost eller kvelds. (Man får som regel tilstrekkelig med protein i hovedmåltidet).

pic

Les mer om hvorfor energi og proteiner er så viktig for småspiste

Vi har samlet en rekke fakta om hvorfor protein er så viktig. Det finnes mange grunner til hvorfor protein er viktig for kroppen og bør inngå som en sentral del av kostholdet. Protein er kroppens byggesten og helt nødvendig for alle mennesker. Les bla om:

  • Hvem som bør anvende proteinberiking og hvorfor
  • Hva som er anbefalt proteinbehov for eldre og syke.
  • Hvordan man kan klare å oppnå å dekke proteinbehovet for småspiste.
  • Om proteinkvalitet og betydning for muskeltap.
  • Informasjon til studier som viser til positive effekter etter innføring av protein- og energirike måltider