pic

 Proteinberiking – Protein Plus

Et proteinpulver av myseprotein som kan brukes til proteinberiking av mat og drikke.

EPD: 4960530

Produktsammenligning

Det er mange berikingsprodukter på markedet – hva er forskjellen?

Viktigste fordelene med Protein Plus er :

Kan brukes i varme og kalde retter

Protein Plus kan brukes i for eksempel smoothier, desserter, havregrøt og supper.

Smaksnøytral

Protein Plus er smaksnøytral og kan anvendes til søte og pikante retter og drikker uten at den vil avgi noe bismak på sluttproduktet

Høyt proteininnhold

Protein Plus inneholder alle essensielle amminosyrer.

Sammenligning av Protein Plus og Toro sitt melkepulver.
  • Proteininnholdet er ca 50% lavere på Toro sitt Melke proteinpulver.
  • Andelen karbohydrater er langt høyere for Toro sitt melkepulver (25,5 gram pr 100g)
Melkeproteinet til Toro har ingen tilgjengelig aminosyreprofil, derfor vanskelig å si hvordan den ser ut. Det som skiller seg mest ut i sammenligningen er det lave proteininnholdet og det høye sukkerinnholdet i Toro sitt produkt.

  • Ingredienser Protein Plus, Vital ernæring as: Myseprotein (maks 1% laktose) og emulgator soyalecitin.
  • Ingredienser Melke protein fra Toro AS: Melkeprotein, skummetmelk, solsikkeolje, myse, glukosesirup.
Per 100 gram

Vital ernæring 

Protein Plus

Toro Melkepulver

Energi

1548 kJ/370 kcal

2005 kJ/478 kcal

Fett

0,9 g

22 g

hvorav mettede fettsyrer

0,3 g

3,9 g

Karbohydrater

2,5 g

28 g

hvorav sukkerarter

0,9 g

25 g

Protein

85,4 g

43 g

Salt

0 g

0,6 g

Holdbarhet:

12 mnd

12 mnd

Bruksområdet er stort sett det samme. Begge anbefales og blande ut i kald/lunken væske.
pic

Proteinkvaliteten har betydning for bevaring og bygging av muskler

For at kroppen skal kunne bruke protein til oppbygging må det være tilstrekkelige mengder av alle de essensielle aminosyrene i et produkt 1)Kost- og ernæringsforbundet. (2018, 23.01). Proteinkvaliteten er ikke god nok. Hentet fra: https://www.kost.dk/fagblad/proteinkvaliteten-er-ikke-god-nok. Mangler eller lav verdier, vil det slå uheldig ut i forhold til effekten av produktet, samtidig som nyrene også kan belastes unødvendig om proteintilskuddet ikke inneholder tilstrekkelige mengder aminosyrer som kroppen kan dra nytte av.

Et tilskudd med en lav proteinkvalitet inneholder en mindre andel av de aminosyrer som anvendes for proteinoppbygging og en større andelsom går til energiforbrenning. Ved et utilstrekkelig inntak av protein over tid, vil kroppsmassen bli mager, noe som igjen går ut over immunsystem, nervesystem, det endokrine system og bevegelsesapparatet. Kvaliteten på proteintilskudd er signifikant, men det er også viktig å se på proteininnholdet og aminosyresammensetningen i måltidet som helhet.

En god proteinkvalitet ligger på 100 prosent eller mer og en dårlig under 50 prosent 2)FAO. (2011). Dietary protein quality evaluation in human nutrition (food and nutrition paper). Hentet fra: http://www.fao.org/ag/humannutrition/35978-02317b979a686a57aa4593304ffc17f06.pdf.

Aminosyrescore for vårt proteintilskudd, ligger på 119 %. Vi kan dermed si at dette proteintilskuddet har en høy proteinkvalitet og kan bidra til å redusere muskeltap, samt som det bidrar til å vedlikeholde og øke muskelmassen.

pic

Les mer om hvorfor energi og proteiner er så viktig for småspiste

Vi har samlet en rekke fakta om hvorfor protein er så viktig. Det finnes mange grunner til hvorfor kroppen må få tilført tilstrekkelig med protein og derav bør inngå som en sentral del av kostholdet. Protein er kroppens byggesten og helt nødvendig for alle mennesker. Les bla om:

  • Hvem som bør anvende proteinberiking og hvorfor.
  • Hva som er anbefalt proteinbehov for eldre og syke.
  • Hvordan man kan klare å oppnå og dekke proteinbehovet for småspiste.
  • Om proteinkvalitet og betydning for muskeltap.
  • Informasjon fra studier som viser til positive effekter etter innføring av protein- og energirike måltider.

Fotnoter, henvisninger fra teksten ovenfor:   [ + ]

1. Kost- og ernæringsforbundet. (2018, 23.01). Proteinkvaliteten er ikke god nok. Hentet fra: https://www.kost.dk/fagblad/proteinkvaliteten-er-ikke-god-nok
2. FAO. (2011). Dietary protein quality evaluation in human nutrition (food and nutrition paper). Hentet fra: http://www.fao.org/ag/humannutrition/35978-02317b979a686a57aa4593304ffc17f06.pdf