pic

 Proteinberiking –M2M®Care

(Muscle to Muscle®)

I samarbeid med Danish Crown ingrediens lanserer vi et nytt hydrolisert rent kjøttprotein. Proteinpulveretproteintilskuddet er laktosefritt og har en høy proteinkvalitet. Det vil si den inneholder alle aminosyrer og er lett fordøyelig. Kan derfor bidra til å redusere muskeltap, samt  bidra til å vedlikeholde og øke muskelmassen.

EPD:

Perfekt til å proteinberike Sauser

Perfekt til å proteinberike Kjøttfarse f.eks kjøttkaker

Perfekt til å proteinberike Supper

Kokestabil

M2M®Care tåler høye temperaturer også koking. Kan tilsettes når som helst i produksjonsprosessen.

Perfekt til ferdigretter

M2M®Care er perfekt for å øke proteininnholdet i retter. Den har en smak med mild naturlig storfebuljong med hint av umami så passer fint til retter som supper, sauser og farse.

Høyt proteininnhold

M2M®Care inneholder 83 % protein og inneholder alle essensielle aminosyrer.

pic

Gjør det enkelt å proteinberike maten

M2M®Care, emulgerer raskt og tåler koking. Proteinpulveret kan tilsettes når som helst i produksjonsprosessen.

IngredienserHydrolysert storfeprotein,

Størrelse på kjøpsenhet: 25 kg (sekk)

NÆRINGSINNHOLD PR. 100 GRAM

Energi 363 kcal/1522 kJ

Protein (N×6,25) 83 g

Karbohydrater 0 g

– hvorav sukker 0 g

Fiber 0 g

Fett 3 g

– hvorav mettet 1,32 g

  • Kolesterol 0,06 g

 

DOSERING

Må justeres i forhold til bruksområde som ingredienser/smak, men et utgangspunkt er: 7 g M2M®Care blandes pr 1 dl væske eller ca 100 g mat.

Anvendes etter anbefaling og dosering fra lege eller ernæringsfysiolog og avhengig av pasientens alder, vekt og helsetilstand.

SMAK

Mild naturlig storfebuljong med hint av umami

BEREGNET FOR

M2M®Care er utviklet for å oppnå næringsrik mat som skal brukes av helsepersonell i behandling av pasienter hvor det er viktig å opprettholde et proteininntak på et bestemt nivå i behandlings- eller helseøyemed.

pic

M2M®CARE proteinpulver har høy aminosyrescore. 

For småspiste er det avgjørende at proteinkvaliteteten på proteintilskuddet som anvendes er av høy kvalitet. Aminosyrescore for M2M®CARE proteinpulver, ligger på 121 %. Vi kan derfor si at dette proteintilskuddet har en høy proteinkvalitet ogkan bidra til å redusere muskeltap, samtidig som det bidrar til å vedlikeholde og øke muskelmassen.

For at kroppen skal kunne bruke protein til oppbygging må det være tilstrekkelige mengder av alle de essensielle aminosyrene i et produkt 1)Kost- og ernæringsforbundet. (2018, 23.01). Proteinkvaliteten er ikke god nok. Hentet fra: https://www.kost.dk/fagblad/proteinkvaliteten-er-ikke-god-nok. Mangler et proteintilskudd essensielle aminosyrer eller har lav kvalitet, vil det slå uheldig ut i forhold til effekten av produktet.

En god proteinkvalitet ligger på 100 prosent eller mer og en dårlig under 50 prosent 2)FAO. (2011). Dietary protein quality evaluation in human nutrition (food and nutrition paper). Hentet fra: http://www.fao.org/ag/humannutrition/35978-02317b979a686a57aa4593304ffc17f06.pdf.

Aminosyreprofil:

Protein Plus inneholder alle essensielle aminosyrer.

AMINOSYRESAMMENSETNING g/100 g PROTEIN

Histidin 2,8

Isoleucin 3,4a

Leucin 7,5a

Lysin 8,2

Metionin 1,9b

Cystin 0,7b

Fenylalanin 3,2c

Tyrosin 2,1c

Treonin 3,6

Tryptofan 0,7

Valin 4,1a

Alanin 6,6

Arginin 6,8

Asparaginsyre (asparagin) 9,5

Glutaminsyre (glutamin) 18,0

Glysin 6,4

Hydroksyprolin 1,7

Prolin 4,9

Serin 4,2

De essensielle aminosyrene står i fet skrift

a – forgrenete aminosyrer

b – aminosyrer som inneholder svovel

c – aromatiske aminosyrer

Oppskrifter

Det er enkelt å berike allerede eksisterende oppskrifter. Vi hjelper deg gjerne også med å finne den optimale mengde å berike med. Vi har også gjort det enkelt for deg. Her er oppskrifter på flere tradisjonelle retter: 

Proteinrik tomatsuppe

En smaksrik og kremet tomatsuppe med høykvalitets muskelprotein fra storfe. Gir 100 liter proteinrik tomatsuppe. Næringsinnhold Per 100 gram proteinrik ...
Les Mer

Proteinrik paprikasuppe

En smakfull, skarp suppe beriket med høykvalitets muskelprotein fra storfe. Gir 2 liter proteinrik paprikasuppe. Næringsinnhold Per 100 gram Energi ...
Les Mer

Proteinrike kjøttboller til supper

Smakfulle kjøttboller til supper beriket med høykvalitets protein fra storfe. Gir 1 kg kjøttboller. Næringsinnhold Per 100 gram Per porsjon ...
Les Mer

Proteinrik pasta bolognese

En klassisk, smakfull pastarett beriket med høykvalitets muskelprotein fra storfe. Gir 20 kg pasta bolognese. Næringsinnhold Basert på 10 % ...
Les Mer

Proteinberiket brun saus, base

Denne Proteinberiket brun saus fungerer som base for mange andre mørke sauser, f.eks. kantarellsaus, rødvinssaus, viltsaus, balsamicosaus m.fl. Den norske ...
Les Mer

Proteinrik Spagetti Bolognese

Proteinrik spagetti bolognese er en fyldig og smaksrik klassikker. Det er en middagsrett de fleste kjenner til og vil like.   ...
Les Mer

Proteinberiket potet- og purresuppe

Proteinberiket potet- og purresuppe er en fyldig og smaksrik klassisk norsk suppe.  Det er en suppe de fleste kjenner til ...
Les Mer

Proteinberikede kjøttkaker

Kjøttkaker er noe de fleste har et forhold til og er en klassisk middag i det norske kostholdet. Den vil ...
Les Mer
pic

Les mer om hvorfor energi og proteiner er så viktig for småspiste

Vi har samlet en rekke fakta om hvorfor protein er så viktig. Det finnes mange grunner til hvorfor kroppen må få tilført tilstrekkelig med protein og derav bør inngå som en sentral del av kostholdet. Protein er kroppens byggesten og helt nødvendig for alle mennesker. Les bla om:

  • Hvem som bør anvende proteinberiking og hvorfor.
  • Hva som er anbefalt proteinbehov for eldre og syke.
  • Hvordan man kan klare å oppnå og dekke proteinbehovet for småspiste.
  • Om proteinkvalitet og betydning for muskeltap.
  • Informasjon fra studier som viser til positive effekter etter innføring av protein- og energirike måltider.

Fotnoter, henvisninger fra teksten ovenfor:   [ + ]

1. Kost- og ernæringsforbundet. (2018, 23.01). Proteinkvaliteten er ikke god nok. Hentet fra: https://www.kost.dk/fagblad/proteinkvaliteten-er-ikke-god-nok
2. FAO. (2011). Dietary protein quality evaluation in human nutrition (food and nutrition paper). Hentet fra: http://www.fao.org/ag/humannutrition/35978-02317b979a686a57aa4593304ffc17f06.pdf