pic

123pure_LOGO farge

Puré – enkelt å lage

Delikat og funksjonelt.

pic
pic

123pure_LOGO farge

Oppskrifter

Ulike oppskrifter avhengig av om man skal produsere opp puré for frys eller for kjøl.

Tilsett råvarer

Kjøtt/Fjærfe/Fisk må være kokt eller stekt. Anvend rå eller fryste grønnsaker. Andelen råvare og væske avhenger av om det er Gelea Cold eller Gelea Hot som skal anvendes.

Gelea Hot:

  • 50 % råvare / 50 % væske

Gelea Cold:

  • Kjøtt/fisk/fjærfe: 70 % råvare / 30 % væske
  • Grønnsaker: 75 % råvare / 25 % væske

Mos

Blend med en kraftig blender. Vi anbefaler Robot Coupe for optimalt resultat.

Berik og Fortykk

Tilsett 4 % fortykningsmiddel.

  • Gelea Cold anvendes om puréen skal på frys.
  • Gelea Hot anvendes om puréen skal på kjøl.

For å sikre optimalt næringsinnhold tilsettes beriking, Protein Plus og Energi Plus. Blend på full speed i 1 minutt. Skal puréen ikke fryses, må puréen kokes opp før den tilsettes silikonformene.

Form

Fyll puréen i engangs sprøyteposer og fyll hvert rom i silikonformene. Legg lokket over og trykk/stryk forsiktig over.

Kjøl- eller frys ned

Sett på kjøl eller fryser avhengig om du anvender Gelea Cold (frys) eller Gelea Hot (kjøl).

Anrett

Varm opp & server


Les om tygge- og svelgevansker (dysfagi)  

Det Vi har samlet masse nyttig informasjon for deg som ønsker å vite mer om dysfagi :

Sorry, no results were found, search again?