Vi arrangerer «Purékurs». På dette kurset kan du lære å lag delikat og næringstett purékost ved å anvende teknikker fra molekylær gastronomi.

Vital ernæring har i ni år spesialisert seg på mat tilpasset tygge-og svelgevansker. Vi vil demonstrere de nyeste teknikker for matlagning for denne pasientgruppen.

Målgruppe:

Kjøkkensjefer, diettkokker, postkjøkken og eller andre som tilbereder mat for personer med dysfagi (tygge- og svelgevansker).

 

Målsetting:

Lære om ulike konsistenser og hvordan man tilbereder delikat og konsistenstilpasset mat.

Gi en innføring i hvorfor man må konsistenstilpasse maten for dysfagipasienter

 

Agenda for kurset:

DEL 1 – TEORETISK DEL 

  • Kort innføring om dysfagi.
  • De standardiserte begreper om ulike konsistenser.
  • Innføring om hvordan man tilbyr riktig konsistens til rett person.

 

DEL 2 – PRAKTISK DEL 

  • En presentasjon og gjennomgang av 123Puré – Hvordan man kan lage delikat og konsistenstilpasset mat selv.
  • En presentasjon av Sooft Meals – ferdig delikat og næringstett moset mat.
  • En presentasjon av nye teksturer for flytende kost – Skum med smak og Luft med smak. Vi vil demonstrere hvordan man enkelt kan oppnå nye teksturer. Spesielt egnet for personer som sliter med å svelge. Enkelt og delikat.

 

Tid:

Standard er 1- 1,5 time. Dersom man ønsker å sette av tid til en praktisk del hvor deltagerne selv kan teste ut å lage mat med ulike konsistener vil kurset ta ca. 3 timer.  

 

Sted for kurset:

Vi tilbyr kurs for ansatte på sykehus, sykehjem og i hjemmetjenesten. Vi holder fortrinnsvis kurs i våre lokaler i Heggelibakken 2, men kan også komme på besøk på ditt arbeidssted.

 

KURSET ER GRATIS 

 

Ta kontakt om dette er interessant for deg og dine ansatte.