Magasin «Måltid» er Sveriges eneste fagblad innen offentlig gastronomi. Redaksjonen har skrevet hva de mener er de største utfordringene når det gjelder mat, eldre og underernæring. De listet følgende 10 hovedutfordringer:

  1. Helsepersonell mangler kompetanse og interesse
  2. Ingen hører på hva pasienter vil
  3. Offentlige samarbeid mellom kjøkken og helsepersonell
  4. Kjøkken er på et sted. Pasienter er på et annet
  5. Et rotete matmiljø
  6. Mangel på rettningslinjer og tydelige krav
  7. Pårørende stille ikke krav
  8. Personell som ikke tar ansvar
  9. En uengasjert matindustri
  10. Mat laget uten kjærlighet

Magasinet «Måltid» håper på å lansere en pris i Sverige som heter White Guide Senior. Denne prisen skal belønne Sveriges beste seniormåltid, og løfte frem gode matpraksiser i sykehus og sykehjem.

Les hele artikkelen og hva hvert punkt innebærer under:

eldre og underernæring

les artikkelen i større format