pic

Engangsporsjoner. Delikat og næringstett

7 ulike menyer

Tin, varm opp og server

Alle engangsporsjonene inneholder 50 gram kjøtt eller fisk, 100 gram grønnsaker, 50 gram potetmos samt 100 gram saus. Nettovekt per porsjon er dermed 295 gram. Produktene er pakket i porsjoner som er frosne, og som lett kan tines og varmes opp.

Sooft Meals engangsporsjoner skiller seg klart fra andre næringsmidler ved at de er beriket, slik at innholdet av energi, fett, protein og karbohydrater er nær opptil anbefalingene for energifordeling og behov basert på en typisk sykehjemspasient/hjemmeboende som får hjelp.

 

BETYDELIG BEDRE NÆRINGSINNTAK OG MATLYST MED SOOFT MEALS


Et gjennomført pilotstudie viser at pasienter som ble tilbudt Sooft Meals spiste 20% mer mat og får betydelig mer næring sammenlignet med vanlig moset mat.

Les mer om studiet her. «Effekten av konsistenstilpasset kost på matinntaket og ernæringsstatus hos pasienter med tygge- og svelgevansker – En pilotstudie». Les oppsummering av oppgaven her.

Det er også gjennomført et annet pilotstudie der man har sett på holdninger til ansatte og pasienter om vanlig moset mat vs. Sooft Meals. “Skal jeg virkelig servere det her til deg” Måltidssituasjon hos eldre med tygge- og svelgevansker. Les oppsummering av oppgaven her.

 • OFTE STILTE SPØRSMÅL MED SVAR OM SOOFT MEALS:

  Dersom du ikke får svar på det du lurer på kontakt oss:

  firmapost@vitalernaering.no eller på tlf: 92402487

 • Hvordan regenererer jeg Sooft Meals engangsporsjoner i mikrobølgeovn?

  Enkelt å integrere – Tin opp, varm, anrett og server. God appetitt!

  Sooft Meals er enkelt å integrere i kjøkkenets rutiner og lett for ansatte å håndtere.

  Oppvarming: Tin opp, stikk et hull i lokket, varm opp i mikrobølgeovn. Ca 1,4 min på 800 Watt.  Holdbarhet: 12 mnd holdbarhet i fryst tilstand. Kan oppbevares 7 dager på kjøl i lukket atmosfære. Last opp plansje her : Hvordan varme opp Sooft Meals i mikrobølgeovn. 

 • Hvordan regenererer jeg Sooft Meals engangsporsjoner i regenererings ovn?

  Enkelt å integrere – Tin opp, varm, anrett og server. God appetitt!

  Sooft Meals er enkelt å integrere i kjøkkenets rutiner og lett for ansatte å håndtere.

  Oppvarming: Tin opp, stikk et hull i lokket, varm opp konveksjonsovn (ca. 30 min. på 80-90 grader alt. 15 min på 100-110 grader).
  Last opp plansje her: Hvordan  varme opp Sooft Meals i regenereringsovn. 

 • Kan privatpersoner kjøpe Sooft Meals på blå resept?

  Sooft Meals kan foreløpig ikke kjøpes via Helfo sin Blå resept ordning. Vi jobber med saken å få produktet godkjent, slik at de som trenger det mest, kan anskaffe Sooft Meals via Blå resept ordningen.

 • Hvordan kan privatpersoner få tilgang på Sooft Meals.

  Privatpersoner kan få kjøpt Sooft Meals via www.123levert.no. De er en dagligvareleverandør på nett som leverer hjem på dør til privatpersoner i Oslo og store deler av Akershus. Se her for oversikt over Sooft Meals hos 123levert.no

  Har du behov for moset mat og bor i et område vi ikke kan levere, les om hvordan Sooft Meals kan leveres til privatpersoner.

 • Hvordan kan storhusholdning (sykehus, sykehjem og Sentralkjøkken etc) få kjøpt Sooft Meals

  Sooft Meals leveres til hele landet gjennom landsdekkende grossister: Asko, Servicegrossistene og Safari Engro.

  Se her for EPD koder og vareoversikt 

 • Hvordan konsistens har Sooft Meals?

  Sooft Meals er helt slett i konsistensen. Det vil si at maten inneholder ingen klumper eller biter. Sooft Meals er moset mat laget for pasienter med alvorlig form for dysfagi. Den har den konsistens som i Kostholdsboken defineres som geleringskonsistens. Siden alle pasienter er forskjellige kan vi ikke si at denne konsistensen passer for alle. Studier viser at det er viktig å ta hensyn til de enkeltes behov. Noen har kanskje ønske om å ha en litt grovere konsistens. Les mer om konsistenser her

 • Er Sooft Meals laktosefritt?

  Sooft Meal inneholder laktose. En porsjon med SOOFT MEALS på ca. 330 g, inklusiv saus, inneholder kun 2,2 g laktose. De fleste vil mest sannsynlig ikke ha noen konsekvenser for de aller fleste med laktoseintoleranse. Les mer om laktoseintolleranse og generelle anbefalinger her.

 • Hvor lang holdbarhet har Sooft Meals?

  12 mnd holdbarhet i fryst tilstand. Engangsporsjoner kan oppbevares 7 dager på kjøl i lukket atmosfære.