SPØRSMÅL OG SVAR OM PROTEIN- OG ENERGIRIKE SUPPER, INZONE VITALTIY

Kan bestilles via Asko og Servicegrossisten. EPD 2975324 Brokkolisuppe EPD 2975662 Kylling/currysuppe EPD 2975670 Sjampinjong EPD 2975688 Tomatsuppe EPD 2975621 Aspargessuppe . Ta kontakt med oss dersom du ønsker å få tilsendt vareprøver av suppene i posten (dette gjelder bare dersom du er fagperson og jobber på sykehjem, sykehus eller hjemmesykepleien.

Ønsker du levering hjem privat kan du kjøpe Inzone Vitality hos en av våre leverandører Mediq, 123levert.no eller Rollut.no

Holdbar i 24 måneder i uåpnet forpakning, vennligst se datostemplingen. Åpnet forpakning bør brukes med en gang, eller oppbevares maksimalt ett døgn i kjøleskap før bruk.

Inzone Vitality oppbevares tørt i romtemperatur.

Inzone Vitality-produktene er ikke klassifisert som kosttilskudd eller kosttillegg med tilsatte vitaminer/mineraler, slik som andre tradisjonelle måltidserstatningspreparater. Inzone Vitality-produktene gir gjennom de naturlige ingrediensene viktige vitaminer og mineraler. Én porsjon på 2,5 dl. er et næringstett måltid med en riktig fordeling av energigivere og næringsstoffer i fysiologiske doser, som kroppen kan ta opp på en naturlig og sikker måte uten risiko for overdosering. Fordi råvarene har en viss naturlig variasjon av vitaminer og mineraler avhengig av sesong/vekstplass etc, kan man ikke eksakt deklarere produktene som måltidserstatning ifølge gjeldende regelverk. Generelt gjelder det at om den friske personens øvrige totale inntak av mat er bra balansert i løpet av dagen, behøves det normalt ikke noe ekstra tilskudd av vitaminer og mineraler. Ved spesielle tilstander kan det foreligge særskilte behov der man kan trenge å komplettere kosten med et daglig ekstra vitamin/mineraltilskudd. Dette bør alltid skje i samråd med lege/dietist.

Nei, det er ikke tilsatt sukker eller søtningsstoffer i Inzone Vitality.

Inzone Vitality innholder egg, melk (dermed melkeprotein og laktose) og erteprotein. Les innholdsfortegnelsen nøye. Kontakt lege ved behov.

Attylet plus er et fortykningsmiddel som kan tilsettes i suppen til ønsket konsisens. Les mer om Attylet Plus

Suppene serveres gjerne med: Kjøtt-/ fisk-/ skalldyr- eller grønnsaksbiter. Minicroquetter Hakket persille Revet ost En klatt crème fraiche Revet ost/featostebiter Kesam Servér gjerne med brødskive til.

Suppen skal kunne spises av dem som av ulike årsaker har behov for flytende mat, og den skal være enkel å svelge. Samtidig skal den kunne brukes som et vanlig måltid eller mellommåltid. Suppene egner seg utmerket som saus – man legger da til ønsket kjøtt, grønnsaker og annet garnityr.

Inzone Vitality bygger på naturlige ingredienser og inneholder dermed ingen syntetisk prosesserte vitaminer og mineraler. Produsenten har dessuten valgt å bruke naturlige fargestoffer – derfor er fargene mer nøytrale. For å få mer farge anbefaler vi at man ved behov piffer opp måltidet ved å strø litt grønt over eller annet tilbehør etter egen fantasi og konsumentens preferanser.

Ja det kan de, bortsett fra suppen med kylling/curry.

Inzone Vitality produseres i Sverige.

Inzone Vitality inneholder naturlige ingredienser og kan derfor uten problemer brukes regelmessig i lang tid. Vær oppmerksom på allergier mot noen av de deklarerte ingrediensene. Vi anbefaler konsultasjon av lege eller dietist ved tvilstilfeller. Inzone Vitality-suppene innholder både løselige og ikke-løselige kostfibre* og kan derfor forårsake litt ekstra luft i magen hos pasienter som ikke er vant med en fiberrik kost. *Inzone Vitality suppene innholder ca. 1,25 g kostfiber per porsjon (0,5g/100g).

Suppen skal bare varmes til spisetemperatur på ca. 70 grader. Varmes suppen for mye eller til den koker vil det høye proteininnholdet gjøre at suppen lett blir for tykk og ikke blir så god å spise.

Hell suppen i en kopp eller dyp tallerken og varm opp i mikrobølgeovn til spisetemperatur, dvs. ca. 70 grader. Alternativt varm suppen forsiktig i en kjele. Husk å røre om før servering og unngå koking da proteinene vil koagulere og suppen vil tykne. Hver pakke inneholder en porsjon på 2,5 dl. Servér gjerne med noe tilbehør som f.eks. créme fraiche, persille e.l. for å høyne måltidsopplevelsen.

Inzone Vitality er utviklet for eldreomsorg og annen sykepleie og for de som har behov for god, velsmakende og lettlaget mat med ekstra energi. Måltidsproduktene er et bra alternativ når man trenger ekstra næring, flytende mat og når det er risiko for underernæring og nedsatt appetitt.

I dag tilbys Inzone Vitality på sykehus og eldrehjem i Sverige og Norge, som en del av deres sortiment på avdelinger, samt brukes som lunsj- og middagsmåltider fra kjøkkenet. Privatpersoner, bl.a. eldre hjemmeboende, bestiller også Inzone Vitality hjem.

Redusert smak er vanlig blant eldre og årsaken er, i følge forskning, mindre antall smakløker på tungen, noe som gir mindre smaksopplevelse av salt, surt og bittert, mens opplevelsen av søte smaker ofte er mindre påvirket. Forskere innen geriatri anbefaler derfor at maten til eldre har tilpassede smaker for å stimulere til god appetitt og matglede. Med hensyn til eldre har man et stort behov for å beholde maten som en stimulans i tilværelsen – noe å se fram mot.

Det finnes sterke bevis fra forskningen om at eldre bør få i seg fullgod næring ved hvert måltid. Dette gjelder spesielt proteiner, som kontinuerlig brytes ned og bygges opp igjen i kroppen. Selv ved kortere tids faste (som f.eks. nattfasten), er nedbrytingen høyere enn syntesen. Derfor er både morgenmåltidet og kveldsmåltidet viktige og bør innholde tilstrekkelig med proteiner (og gjerne øvrige viktige næringsstoffer).

Innblanding av syntetiske tilsetningsstoffer eller næringsstoffer i kosten tolereres ofte dårlig av konsumenten etter en stund. Mange eldre som får såkalte kosttilskudd med syntetiske tilsetningsstoffer i ulike former, opplever etter kort tids bruk ofte ubehagelig smak av dette og vil ikke fortsette. Derimot foretrekkes kost fra naturlige råvarer bedre – det er kroppen som sier i fra hva som er naturlig for den – og vi har en nedarvet evne ved hjelp av smak og lukt til å velge det som er nyttig for oss.

En stor andel, 50-70% av alle pasienter over 60 år, har kognitiv svikt. Inntak av essensielle fettsyrer har vist seg å minske utviklingen av kognitiv bortfallssymptom og minsker dessuten risikoen for utvikling av diabetes 2 og hjerte-/karsykdommer.

De naturlige fettsyrene (umettede/flerumettede) i suppene øker dessuten energimengden, selv i et såpass lite volum. Å få i seg tilstrekkelig med energi er i mange tilfeller en stor utfordring for mange eldre. Derfor bør alle måltider inneholde rikelig med energi fra gode råvarer.

Omlag halvparten av den eldre befolkningen har problemer med magen. Når man utelater laktose- og glutenintoleranse gjenstår en stor gruppe med mer diffuse symptomer, som man ofte kaller IBS, irritable bowel syndrom. Forskerne vet ikke hva IBS skyldes, men det henger trolig sammen med at balansen i magens mikroflora forstyrres. Forskerne påpeker at man trenger å få i seg fibre av ulike slag, først og fremst for å gi avføringen volum. Uten volum fungerer ikke de ubevisste sammentrekningene i tarmen som får maten til å bevege seg fremover, og følgene kan bli forstoppelse. Man vet også at kreft som oftest oppstår i de områder i tykktarmen der den bakterielle gjæringen er størst, og derfor er det viktig at avføringen ikke blir liggende der. Fibrer setter fart på systemet.

Med alderen øker dagsbehovet for proteiner. Viktige helseorganisasjoner som WHO og det europeiske vitenskapelige nettverket for ernæring, ESPEN, har nylig oppgradert behovet fra tidligere anbefalinger, 0,8 k protein/kg kroppsvekt/døgn, til 1.2-1.5 gram. Grunnen er at tilstrekkelig døgnmengde proteiner motvirker svinn av muskelmassen som begynner allerede i 50-års alderen, og som hos eldre betyr at muskulaturen, som kroppens viktige proteinlager, kan nå kritisk lave nivåer. Dette vet man påvirker sykelighet, risiko for infeksjoner, liggesår, forlenget liggetid på sykehus etc. Av spesiell viktighet er inntaket av de essensielle aminosyrene (EAA), de delene av proteinene som kroppen ikke selv kan produsere, og som derfor må komme fra maten. Inzone Vitality har en høy andel EAA, og tre supper er tilstrekkelig for å dekke dagsbehovet som er anbefalt av WHO.

Gjennom sin sammensetning av proteiner fra tre ulike kilder med en optimal aminosyrebalanse, samt høy energi- og næringstetthet, egner produktene seg også godt som en del av en kostbehandling for å forebygge og behandle underernæring. Brukes også gjerne som kvelds- eller nattmåltid for å forminske/forkorte nattfasten. Ved tygge- eller svelgevansker (dysfagi) kan suppene tilføres fortykningsmiddel for å få en mer tykkflytende konsistens.

Suppen kan serveres som lunsj, middag eller mellommåltid, og fungerer perfekt som flytende kost. Inzone Vitality suppen passer dessuten utmerket når man trenger ekstra næring, og som en del av kosten før eller etter operasjon og under lengre sykehusbesøk/behandlinger. Ideelt å gi til pasienter med spise- og/eller svelgevansker (dysfagi) og pasienter med nedsatt appetitt, (som f.eks. ved kreft og multiple organsykdommer).

Inzone Vitality-suppene inneholder ca. 1,3 gram per porsjon av både løselige og uløselige kostfibre som tilføres naturlig fra de inngående ingrediensene; nype, Fibrex® fra sukkerbete, samt eple.

Inzone Vitality-suppene inneholder naturlig fett fra rapsolje og spesialegg, hvorav mesteparten er umettet/flerumettet (Omega 3/6). Fett er livsnødvendig for kroppen og er en viktig energikilde. Essensielle fettsyrer er noe kroppen selv ikke kan syntetisere og må derfor tilføres via maten. Disse er Omega-3 og 6, såkalte flerumettede fettsyrer, som bl.a. inneholder alfa-linolensyre (ALA). EPA og DHA finnes blant annet naturlig i fet fisk. Kroppen syntetiserer ALA til EPA (eikosapentaensyre) og DHA (dokosahexaensyre), dog i en begrenset mengde. Forholdet mellom Omega 3 og 6 er viktig for helsen, da riktig balanse kan minske risikoen for metabolt syndrom, hjerte- og karsykdommer og visse kreftsykdommer. NGC™-formulaen har Omega 3/6 i forholdet 1:2, hvilket er den balansen WHO med flere ekspertorganer anbefaler.

NGC™ inneholder en blanding av karbohydrater, som gir en lav Glykemisk Index (GI) og lav karbohydratbelastning (Glykemic Load, GL). Karbohydrater er inndelt i langsomme og raske. Langsomme karbohydrater tar lengre tid å bryte ned i kroppen, som f.eks. fiberrike grønnsaker og bønner, samt brød med hele korn. Sukker og hvitt mel inneholder karbohydrater, som tas raskt opp i blodet. Langsomme karbohydrater, som i NGC™, har lav GI.

Fra melken tilføres også karbohydrater i form av laktose, som har en noe høyere GI i seg, men som kompenseres for ved å kombinere med en god dose proteiner og fett, som begge gir lav glykemisk belastning.

NGC™ har et høyt nivå av essensielle aminosyrer som kroppen selv ikke kan produsere. Inzone Vitality har tre ulike proteinkilder: egg, erter og melkeprotein. Protein fungerer som byggestener i kroppen, og finnes først og fremst i kjøtt, fisk, kylling, egg, melk og soya, samt i bønner og linser. Erter og proteiner fra erter kalles ofte for «the meat of the vegetable kingdom» på grunn av deres rike og fordelaktige aminosyrekomposisjon. Erter er spesielt rik på aminosyrene lysi og arginin. Myseprotein er en rik proteinkilde og inkluderer alle essensielle aminosyrer og er biologisk sett ett av de mest potente proteinene. Myseprotein inneholder et høyt nivå av aminosyren leucin, som er en viktig kilde for bygging av muskler. Egg er veldig næringsrik takket være det høye proteinnivået av essensielle aminosyrer, fett, mineraler og vitaminer.

Inzone Vitality baserer seg på en svensk patentert næringskomposisjon kalt «NGC™- formula», som innholder bare naturlige råvarer og mekanisk prosesserte ingredienser. Det er proteiner fra erter, Omega 3/6 helegg (fra høner som har fått spesialfôr fra vegetabilske kilder) og myseprotein (melk). Omega-eggene har Omega 3/6 i forholdet 1:2-4, som er den anbefalte kvoten. Karbohydrater og kostfiber kommer fra eple, nype og sukkerbete. Inzone Vitality inneholder dessuten naturlige smaksaromaer. De naturlige ingrediensene i Inzone Vitality bidrar også med viktige vitaminer, mineraler, antioksidanter og sporemner.

Inzone Vitality-suppene inneholder også ekstra melk og rapsolje. Suppene inneholder i tillegg til NGC-formulaen også en aromablanding 1,5% melk og rapsolje. Melken bidrar med ytterlig protein og energi, samt tilførsel av viktige vitaminer og mineraler. Én porsjon suppe gir bl.a. viktige doser av vitamin C, B12 og D3, samt kalk. Rapsoljen bidrar med en god dose energi i form av umettede fettsyrer.

Inzone Vitality inneholder 15 gram NGC™ – et resultat av over ti års svensk forskning. I NGC™ inngår bare ekte råvarer; erter, Omega 3-egg, myse, eple, nype og fibre fra sukkerbete, samt essensielle fettsyrer (Omega 3 og 6). NGC™ er fiberrik og har en lav GI-verdi.

 

NGC står for Nutrition & Glycemic Control, som betyr at det er et tett næringsinnhold, og at grunnoppskriften gir lav glykemisk index, GI, noe som påvirker blodsukkeret positivt. Næring i form av proteiner er viktig og øker med alderen for å motvirke underernæring (finnes hos ca. halvparten av alle eldre over 70 år). Å holde blodsukkeret jevnt minsker risikoen for aldersdiabetes, noe som også øker med alderen (finnes hos ca. 20 % av alle 80-åringer).

Proteinrike og velsmakende måltidsprodukter med naturlige ingredienser som passer i eldreomsorg og annen sykepleie, og for deg som har behov for ekstra næring og proteiner.

Load More

SPØRSMÅL OG SVAR OM PROTEIN- OG ENERGIRIKE SUPPER, INZONE VITALTIY