Vi holder deg oppdatert. Hent informasjon innen følgende kategorier: 

Mange savner konkret informasjon ernæring til eldre. Her har vi samlet relevant informasjon og gode råd til kunder som er i denne situasjonen. Vi ønsker å holde oss oppdatert om det siste innen informasjon om ernæring for eldre. Vi søker derfor kontinuerlig alt av informasjon om ernæring for eldre blant faglige databaser, nettverk og litteratur. Vi sammenstiller all denne informasjonen i artikler som vi har lagt inn i denne databasen. Hensikten er at denne informasjonen skal være en gode kilde til god informasjon til deg som privatperson, pårørende, men også helsearbeider.

Vår overordnede kilde til informasjon om ernæring for eldre, er Helsdirektoratets lover og retningslinjer knyttet til ernæringsarbeidet

Hovedmålet med disse artiklene er å holde den enkelte leser informasjon som kan bidra til riktig ernæringsbehandling. Informasjonen skal føre til en generell kompetanseheving slik at man får en økt forståelse for viktigheten av ernæring, samt kunnskap om når man skal iverksette tiltak og hvilke tiltak.

Forutsetningen for et godt ernæringsarbeid er tverrfaglig samarbeid. Det betyr at alle kompetanseområder som pårører pasienten hav behov for å holde seg oppdatert om ernæring.

Er man pårørende kan kunnskap om ernæring for eldre bidra til at man lettere kan stille krav. Dette vil kunne føre til at den enkelte får den hjelp og støtte den enkelte har krav på.

For at vår informasjon skal være så oppdatert og engasjerende som mulig, setter vi stor pris på tips fra dere som lesere. Alt av relevante studier, messer, artikler eller aktiviteter er ønskelig. Store som små nyheter er relevant. Vi tar gjerne imot gladhistorier også.

Vi sender ut nyhetsbrev etterhvert som vi har relevante nyheter. Dersom du ønsker å holde deg oppdatert å få tilsendt nyhetsbrev melder du deg på HER.

Vi ønsker setter pris på deres engasjement og ønsker dere lykke til i ernærings arbeidet.

Siste blogginnlegg:

Sooft Meals er kvalitetssikret og garantert fritt for ulovlig plantevernmiddel (etylenoksid)

Vi har laget denne notisen fordi det er flere av Sooft Meals sine produkter inneholder Johanneskjernebrødmel. Til informasjon er det ...

Digitalt kokkekurs om sauser for sentralkjøkken og sykehuskjøkken

Takk for at du deltok på webinar om sauser. Jeg håper vi bidro til inspirasjon og at dere har lyst ...

Økonomiske konsekvenser av dysfagi hos eldre

En rapport basert på et prosjekt i Danmark fremhever de samfunnsøkonomiske konsekvensene når det gjelder dysfagi hos eldre. Prosjektet viser ...
Mat for eldre og syke

Erfaring fra læringsnettverk forebygging og behandling av underernæring i sykehjem og hjemmetjenester USHT Helse Fonna 2018 – 2019

Helse- og omsorgsministeren lanserte i 2011 den Nasjonale pasientsikkerhetskampanjen «I trygge hender», og fra 2014 ble kampanjen et femårig nasjonalt ...

Vital Ernæring AS er nevnt som et godt bedrifts eksempel i stortingsmelding 18

Litt selvskryt. Vital Ernæring AS er nevnt som et godt bedrifts eksempel i stortingsmelding 18, Helsenæringen — Sammen om verdiskaping ...

Underernæring blant pasienter med demens

Hva er demens? Demens er en fellesbetegnelse for sykdommer og skader i hjernen som fører til at man gradvis mister ...
purekurs

Kurs og undervisning – Berikede måltider og konsistenstilpasset mat

Mat har stor betyning for livskvalitet og velvære. Av ulike årsaker har en del personer utfordringer med å få i ...
proteiner kjøttboller

Får du i deg nok protein hver dag?

Proteiner er kroppens viktigste byggesteiner. De er helt essensielle for å bygge og opprettholde muskler, produsere hormoner og vedlikeholde celler ...
Proteinkvalitet i matvarer, tiltakspakker

Tiltakspakker for forebygging av underernæring

Det nasjonale pasientsikkerhetsprogrammet “I trygge hender 24-7” har i mai 2018 justert sine tre tiltakspakker rettet mot forebygging av underernæring ...
beriket mat frukt

Beriket mat og snacks gir økt næringsinntak

Sykehuspasienter får i seg mer næring ved hjelp av beriket mat ((Mills, S. R., Wilcox, C. R., Ibrahim, K., & Roberts, ...
Vitamin D

Vitamin D i tillegg til kalsium har klar positiv effekt for forebygging av brudd hos eldre

Lav vitamin D -konsentrasjon er sterkt assosiert med dårligere muskelfunksjon og fysisk svekkelse over tid ((Vitamin D status predicts physical performance ...
anbefalinger om kosthold, ernæring og fysisk aktivitet

Anbefalinger om kosthold, ernæring og fysisk aktivitet

Helsedirektoratet laget anbefalinger om kosthold, ernæring og fysisk aktivitet. Denne rapporten skal gi grunnlag for planlegging av kosthold og fysisk ...
Tips for å forebygge sarkopeni

Tips for å forebygge sarkopeni [muskelsvinn hos eldre]

Det beste man kan gjøre for å forebygge sarkopeni er å ha et sunt og proteinrikt kosthold kombinert med styrketrening.  ...
er jeg underernaert

Screening – er jeg underernært?

Hvordan vet man om man spiser for lite? Oppfølging av mat­ og væskeinntak, samt regelmessig veiing av pasienten er nød­vendig ...
Proteinkvalitet i matvarer, tiltakspakker

Betydning av proteinkvalitet for muskelbygging og muskeltap

Ikke alle proteintyper er like. Hvorvidt et protein kan blir brukt av kroppen på en riktig måte bestemmes av innhold ...