Ingredienser Bratwurst
500 g stekt bratwurst
200 g stekt kylling- eller kalkunkjøtt
3 dl kjøttbuljong
40 g GELEAcold
Ingredienser Smørerter
750 g dypfryste erter
2 dl grønnsaksbuljong
50 g smeltet smør
40 g GELEAcold
salt, sukker
Ingredienser Potetmos
500 g kokt potet (kald/frossen)
3 dl kald melk
200 g smeltet smør
40 g GELEAcold
salt, pepper, sukker
Oppvarming/Anretning:
Fordel de frosne delene på en tallerken, dekk til og varm opp med damp ved 100 °C i 12–15 minutter. Tilsett en passende saus og server.
Bratwurst:
Mos bratwurst og kylling-/kalkunkjøtt sammen med buljong i 5 minutter til en fin puré. Tilsett GELEAcold og bland forsiktig i 20 sekunder. Bruk en sprøytepose til å fylle blandingen i silikonformen merket «bratwurst». For et penere resultat kan du strø formen med litt paprikapulver først. Fordel blandingen jevnt utover med lokket og frys ned.
Tips: Vi anbefaler å erstatte en del av pølsen med kylling-/kalkunkjøtt. (Bratwurst har forskjellige oppskrifter og har ofte høy andel vann og fett.)
Smørerter:
Mos erter sammen med smør og krydder i 5 minutter til en fin puré. Tilsett GELEAcold og bland forsiktig i 20 sekunder. Bruk en sprøytepose og fyll blandingen i silikonformen merket «erter». Fordel blandingen jevnt utover med lokket og frys ned.
Alternativ: Bruk sprøytepose med stjerneformet åpning til å lage dekorative former på et stekebrett. Frys ned.
Potetmos:
Mos poteter sammen med melk, smør og krydder i 5 minutter til en fin puré. Tilsett GELEAcold og bland forsiktig i 20 sekunder. Bruk sprøytepose til å lage dekorative former på et stekebrett. Frys ned.
Alternativ: Bruk en skje til å forme blandingen til gnocchi, legg på et stekebrett og frys ned.
Kjøkkentips:
Jo finere puré, desto bedre resultat! Vi anbefaler en Robot-Coupe-blender og 5 minutter. Varm opp tildekket i mikrobølgeovn ved middels effekt (400 W) i maksimalt 5 minutter. Test oppvarmingen på forhånd!
Næringsinnhold for én porsjon (ca. 175 g):
Energi 1388 kJ/332 kcal
Fett 25,9 g
hvorav mettede fettsyrer 13,5 g
Karbohydrat 13,0 g
hvorav sukkerarter 3,5 g
Fiber 3,5 g
Protein 10,6 g
Salt 1,0 g
Trykk her for å laste ned hele pure oppskriftshefte med totalt 15 ulike retter
- Category: 123Puré cold