Dette er standardoppskrift for å lage alle varianter av grønnsakspuré for kjøl.
Gelea hot anvendes som fortykning når purén skal på kjøl. (Gelea Hot er ikke frysestabil).
For best resultat anbefaler vi å bruke frosne grønnsaker. La grønnsakene tine en liten stund på benken før du har dem i maskinen. Da unngår du at knivbladet svekkes raskere enn nødvendig. Det er selvsagt også mulig å bruke rå, stekt eller kokte grønnsaker.
For å tilfredsstille Helsedirektoratets krav til et næringstett kosthold, anbefaler vi å berike med ca 5 % Energi plus eller ekstra protein om ønskelig.
- Category: 123Puré cold, 123Puré hot, Komponent, Pure Grønnsaker
INGREDIENSER
- 50 % Grønnsaker (gulrot, erter, brokkoli, blokmål, kålrot, spinat, asparges)
- 50 % Væske (QimiQ, kremfløte, kremost, kraft)
- 4 % Gelea Hot (4 av 100 g)
FREMGANGSMÅTE
- Blend frosne grønnsaker på maks styrke i 2-3 min.
- For å sikre optimalt næringsinnhold1 tilsettes berikning, Energi Plus. For næringstett kosthold anbefaler vi 5 % energiberikning av grønnsakene.
- Blend på maks styrke i 1 min.
- Kok opp puréen til 102-105°C med 600 omdreininger på Robot Cook. Eller ha puréen over i en gryte og kok den opp.
- Tilsett 4 % Gelea Hot. (F.eks. 100 g grønnsaker og væske, tilsettes 4 g Gelea Hot).
- Fyll puréen i engangs sprøyteposer og fyll hvert rom i silikonformene. Legg lokket over og trykk/stryk forsiktig over.
- Tips: •For surkål/pasta/rødkål/gulrotsalat kan puréen strykes ut over silikonmatter. Når den er stivnet kan man skjære den opp i smale strimler til pasta eller råkostsalat.
- Sett de fylte formene med lokk på kjøl. Puréen stivner straks den har romtemperatur på ca 23 °C.
- Når maten er nedkjølt, fjernes stykkene fra silikonformene og anrettes på en tallerken.
- Dekk maten til og varm opp maten. Avhengig av maskin, vil oppvarmingstiden variere. Kombidamper/stemovn 50 % fuktighet og maks 80°C. Mikrobølgeovn ca 400 W i 1 min.