Ingredienser Eggerøre
650 g krydret eggerøre
2 dl helmelk
1,5 dl rapsolje
40 GELEAcold
Ingredienser Smoothbrot
300 g rugbrød, tørre skiver
7 dl vann
200 g Smoothbrot-pulver
Ingredienser Sjampinjonger
900 g sjampinjonger på boks (hell av vannet)
1 dl soppfond/-konsentrat
40 g GELEAcold
salt, pepper
Oppvarming/Anretning:
Fordel de frosne delene på en tallerken, dekk til og varm opp med damp ved 100 °C i 12–15 minutter. Fordel eggerøre og sjampinjong utover en brødskive med smør.
Eggerøre:
Mos den krydrede eggerøren sammen med melk og olje i 5 minutter til en fin puré. Tilsett GELEAcold og bland forsiktig i 20 sekunder. Bruk sprøytepose med rund åpning til å lage dekorative former på et stekebrett dekket med folie. Frys ned.
Smootbrot
Myk opp tørket brød med vann i cirka 1 time. Mos i cirka 20 sekunder. Bruk visp og bland forsikting sammen med Smoothbrot-pulver. Hell over i en brødform og dekk med folie. Stek med damp ved 115 °C i 90 minutter. Avkjøl.
Sjampinjonger:
Mos sjampinjongene sammen med fond/konsentrat og krydder i 5 minutter til en fin puré. Tilsett GELEAcold og bland forsiktig i 20 sekunder. Bruk sprøytepose til å fylle blandingen i en halvkuleform.. Dekk til og frys ned.
Alternativ: Bruk sprøytepose med rund åpning til å lage sjampinjongformer på et bakebrett og frys ned.
Kjøkkentips:
Jo finere puré, desto bedre resultat! Vi anbefaler en Robot-Coupe-blender og 5 minutter. Varm opp tildekket i mikrobølgeovn ved middels effekt (400 W) i maksimalt 5 minutter. Test oppvarmingen på forhånd!
Næringsinnhold for én porsjon (ca. 185 g)
Energi 1189 kJ/284 kcal
Fett 19,2 g
hvorav mettede fettsyrer 4,4 g
Karbohydrat 12,9 g
hvorav sukkerarter 2,6 g
Fiber 4,6 g
Protein 12,9 g
Salt 1,4 g
- Category: 123Puré cold, Meny