Ingredienser Svinestek
700 g bresert svinestek
3 dl kjøttbuljong
40 g GELEAcold
Ingredienser Aspargesbønner
700 g frosne aspargesbønner
50 g sprøstekt bacon i terninger
2,5 dl grønnsaksbuljong
sar/provencekrydder, salt, pepper
Ingredienser Potetmos
500 g kokt potet (kald) eller frosne potetterninger
3 dl kald melk
200 g smeltet smør
40 g GELEAcold
muskat, salt, pepper
Oppvarming/Anretning:
Fordel de frosne delene på en tallerken, dekk til og varm opp med damp ved 100 °C i 12–15 minutter. Tilsett en passende saus (f.eks. brun) og server.
Svinestek:
Mos svinestek sammen med buljong i 5 minutter til en fin puré. Tilsett GELEAcold og bland forsiktig i 20 sekunder. Bruk en sprøytepose til å fylle blandingen i silikonformen merket «stek». For et penere resultat kan du strø formen med litt paprikapulver først. Fordel blandingen jevnt utover med lokket og frys ned.
Alternativ: Fyll blandingen i en brødform eller sylinder dekket med bakepapir og frys ned. Denne metoden er spesielt godt egnet til når man skal lage mye. Oppvarmingstiden må tilpasses deretter.
Aspargesbønner:
Most bønnene sammen med bacon og buljong i 5 minutter til en fin puré. Tilsett GELEAcold og bland forsiktig i 20 sekunder. Bruk en sprøytepose til å fylle blandingen i silikonformen merket «bønner». Fordel blandingen jevnt utover med lokket og frys ned.
Alternativ: Bruk sprøytepose med rund eller stjerneformet åpning til å lage dekorative former på et stekebrett dekket med bakepapir og frys ned.
Potetmos:
Mos poteter sammen med melk, smør og krydder i 5 minutter til en fin puré. Tilsett GELEAcold og bland forsiktig i 20 sekunder. Bruk sprøytepose til å lage dekorative former på et stekebrett dekket med bakepapir. Frys ned.
Alternativ: Bruk en skje til å forme blandingen til gnocchi, legg på et stekebrett og frys ned.
Kjøkkentips:
Jo finere puré, desto bedre resultat! Vi anbefaler en Robot-Coupe-blender og 5 minutter. Varm opp tildekket i mikrobølgeovn ved middels effekt (400 W) i maksimalt 5 minutter. Test oppvarmingen på forhånd!
Næringsinnhold for én porsjon (ca. 175 g)
Energi 1139 kJ/272 kcal
Fett 20,5 g
hvorav mettede fettsyrer 3,9 g
Karbohydrat 12 g
hvorav sukkerarter 4,3 g
Fiber 4,5 g
Protein 8,3 g
Salt 0,5 g
- Category: 123Puré cold, Meny