Ingredienser Asparges
225 g kokt/stekt asparges (helst hvit)
0,6 dl aspargesfond eller grønnsaksbuljong
12 g GELEAcold
salt, sukker
Ingredienser Kokt skinke
105 g kokt skinke
0,45 dl buljong
6 g GELEAcold
Ingredienser Hollandaisesaus
100 g klarnet smør
3 g eggeplomme
1,25 dl kald aspargesfond
salt, pepper, sitronsaft
Ingredienser Potetmos
500 g kokte poteter
3 dl kald melk
200 g smeltet smør
40 g GELEAcold
muskat, salt, pepper
Oppvarming/Anretning:
Fordel de frosne delene på en tallerken, dekk til og varm opp med damp ved 100 °C i 12–15 minutter. Tilsett sausen og server.
Asparges:
Mos asparges sammen med fond eller buljong i 5 minutter til en fin puré. Tilsett GELEAcold og bland forsiktig i 20 sekunder. Bruk en sprøytepose og fyll blandingen i silikonformen merket «asparges». Dekk til med folie og frys ned.
Kokt skinke i terninger:
Mos kokt skinke sammen med buljong i 5 minutter til en fin puré. Tilsett GELEAcold og bland forsiktig i 20 sekunder. Bruk sprøytepose til å fylle blandingen i en isbitform (1×1 cm). Dekk til med folie og frys ned.
Alternativ: Bruk sprøytepose med rund åpning og lag små dråper på et stekebrett. Frys ned.
Hollandéssaus:
Varm opp eggeplomme og aspargesfond til 70 °C i et vannbad og pisk så du får en kremete konsistens. Rør inn smøret i små porsjoner og smak til med krydder og sitronsaft.
Potetmos:
Mos poteter sammen med melk, smør og krydder i 5 minutter til en fin puré. Tilsett GELEAcold og bland forsiktig i 20 sekunder. Bruk sprøytepose til å lage dekorative former på et stekebrett. Frys ned.
Alternativ: Bruk en skje til å forme blandingen til gnocchi, legg på et stekebrett og frys ned.
Kjøkkentips:
Jo finere puré, desto bedre resultat! Vi anbefaler en Robot-Coupe-blender og 5 minutter. Varm opp tildekket i mikrobølgeovn ved middels effekt (400 W) i maksimalt 5 minutter. Test oppvarmingen på forhånd!
Næringsinnhold for én porsjon (ca. 260 g)
Energi 1543 kJ/367 kcal
Fett 26,9 g
hvorav mettede fettsyrer 10,0 g
Karbohydrat 17,2 g
hvorav sukkerarter 6,5 g
Fiber 4,0 g
Protein 9,7 g
Salt 2,0 g
- Category: 123Puré cold, Meny