Oppskriften gir ca. 30 porsjoner av 1,5 dl. Ved bruk av kremfløte rekker oppskriften kun til ca 10 porsjoner.
Obs! Proteinrik yoghurtkrem inneholder QimiQ Whip som bidrar til å tredoble mengden. Velger du å bruke vanlig kremfløte istedenfor, bør du også kutte ut kremost, for å unngå at oppskriften inneholder altfor mye fett.
Fordeler med QimiQ Whip:
- Binder væske og emulgerer med olje
- Kan erstatte kremfløte, fett og egg delvis eller helt
- Inneholder kun 19 % fett
Yoghurtkremen er tilpasset et energi- og næringstett kosthold.
Les mer om energi- og næringstett kosthold HER.
Dersom du ønsker å servere retten for vanlig nøkkelrådskost, er det bare å unngå å tilsette proteinpulver.
Energigivende næringsstoffer i energiprosent (E%):
Fett 36 E% Karbohydrater 44 E% Fiber 3 E% Protein 17 E%
Næringsinnhold pr 100 gram pr 1,5 dl
Energi: 549 kJ / 131 kcal 823 kJ / 197 kcal
Fett: 5,4 g 8,1 g
Hvorav mettet fett: 3,4 g 5,1 g
Karbohydrat: 14,7 g 22 g
Hvorav sukkerarter: 13,8 g 20,7 g
Fiber: 1,7 g 2,5 g
Protein: 5,5 g 8,2 g
Salt: 0,08 g 0,12 g
- Category: Desserter og kaker, Proteinberikede oppskrifter
INGREDIENSER
- 250 g QimiQ Whip
- 750 g Jordbær (ferske eller frosne)
- 2 dl Yoghurt naturell
- 150 g Sukker
- 100 g Kremost naturell
- 60 g Protein Plus (proteinpulver)
- Smak til med sitronsaft
FREMGANGSMÅTE
- Visp kjølt QimiQ Whip glatt (gjerne ved hjelp av stavmikser eller food prosessor).
- Tilsett yoghurt, kremost, sukker, sitronsaft, protein plus og halvparten av bærene. Visp til ønsket konsistens er oppnådd.
- Anrett i serveringsglass og dekorer med resten av bærene.