pic

Konsistenstilpasset engangsporsjon

med hvitfisk

«Hvit fisk med gulrot, brokkoli, potetmos og smørsaus.»

EPD:5628680 

Spesielt tilpasset de med tygge- og svelgevansker dvs. dysfagi.

Konsistenstilpasset engangsporsjon med hvitfisk

SOOFT MEALS – NÆRINGSTETT & DELIKAT

Konsistenstilpasset engangsporsjon med hvitfisk, er en av våre 7 ulike ferdige fryste engangsporsjoner fra Sooft Meals.

Retten er delikat & frossen. Maten har et delikat utseende med sterke friske farger og fast form.

Det beste av alt er den gode smaken !

Rettene er enkle å håndtere. Tin – varm opp – anrett og server. 

Allergener i dette produktet

Fisk

Melk

Egg

Soya

Konsistensen er tilpasset følgende personer

Konsistenstilpasset engangsporsjon Laks Lammelser i tunge

Dersom tungekontrollen er betydelig svekket.

Ved fortrengning av spiserøret

Konsistenstilpasset engangsporsjon er tilpasset personer som har smerter når de spiser

Når det er smerte ved tygging og/eller svelging

Ved lammelser i munnhule eller svelg

Konsistenstilpasset engangsporsjon er tilpasset personer som har mistet eller har vondt i tenner

Ved manglende tenner eller smerter i tenner

Ved kjevelås

Dårlig tilpasset protese

Anbefalt for småspiste med tygge- og svelgevansker

Alle Sooft Meals engangsporsjoner er beriket med ekstra fett, energi og protein.  Innholdet av energi, fett, protein og karbohydrater er tilpasset Helsedirektoratets anbefaling for Energi og næringstett kost. Denne kosten anbefales derfor til småspiste. Energi- og næringstett kost består av matvarer og retter med høyere fett- og proteininnhold, slik at porsjonsstørrelsen blir mindre enn nøkkelrådskosten. Denne kostformen anbefales alle som er i risikogruppen for å utvikle underernæring eller som har en under­ernæringstilstand. Energifordeling i et energi- og næringstett kost er anfefalt slik: Fett: 35-40%, Protein: 15-20%, Karbohydrater: 40-50%.

Energifordeling:

Tilberedning

Tin opp, stikk et hull i lokket, varm opp i mikrobølgeovn. Ca 20 min på 150 grader. Ha gjerne litt vann på brettet.

Tin opp, stikk et hull i lokket, varm opp konveksjonsovn (ca. 30 min. på 80-90 grader alt. 15 min på 100-110 grader).
Last opp plansje her: Hvordan  varme opp Sooft Meals i regenereringsovn. 

Tin opp, stikk et hull i lokket, varm opp i mikrobølgeovn. Ca 1,4 min på 800 Watt.  Last opp plansje her : Hvordan varme opp Sooft Meals i mikrobølgeovn. 

Ingredienser konsistenstilpasset engangsporsjon med hvitfisk

Retten består av smørsaus 34 %, mos av hvit fisk 17 %, brokkolimos 17 %, gulrotmos 17 % og potetmos 15 %.

 

Vann, fløte, potetmos, brokkoli, gulrot, hvitfisk (Pollock), vegetabilsk olje, kremost (helmelkfløte, salt, stabilisator: E410 og E412), salt, stabilisator: johannesbrødkjernemel og guarkjernemel, maltodekstrin, eggehvite, soyaprotein, emulgator: Lecitin, løk, sitronsaft, aroma, gjærekstrakt, laktose, sukker, eggeplomme, melkeprotein, mod. stivelse, veg. fett, surhetsreg. middel: Natriumacetat, sitronsyre, melkesyre, krydder, glukose, tapiokastivelse, storfegelatin.

Totalt per porsjon (295 g) Totalt per 100 g
Kilokalorier (kcal) 404 137
Kilojoule (kJ) 1681 570
Protein (g) 18,9 6,4
Fett (g) 23 7,8
hvorav mettet 8,3 2,8
enumettet 7,7 2,6
flerumettet 3,3 1,1
Karbohydrater (g) 28,3 9,6
hvorav sukkerarter (g) 9,2 3,1
Fiber (g) 3,5 1,2
Salt 2,7 0,9
Vitamin A (μg RE) 359,00 121,69
Vitamin D (μg) 3,50 1,2
 Vitamin E (mg α-TE) 1,14 0,39
vitamin K (μg) 188,00 63,73
Tiamin (mg) 0,11 0,04
Riboflavin (mg) 0,37 0,13
Niacin (mg NE) 4,59 1,56
Pantotensyre (mg) 0,88 0,30
Vitamin B6 (mg) 0,40 0,14
Biotin (μg) 6,83 2,32
Folat (μg) 43,00 14,58
Vitamin B12 (μg) 0,56 0,19
Vitamin C, (mg) 29,92 10,14
Natrium,  (mg) 1057,50 358,47
Kalium (mg) 819,00 277,63
Kalsium (mg) 232,00 78,64
Magnesium (mg) 49,00 16,61
Fosfor (mg) 190,50 64,58
Klorid (mg) 1007,00 341,36
Jern, (mg) 2,39 0,81
Sink, (mg) 0,95 0,32
Kobber (μg) 174,50 59,15
Mangan (mg) 0,65 0,22
Fluor (mg) 0,10 0,03
Jod (μg) 41,50 14,07
Selen (μg) 0,00 0,00

*Produktsammensetningen og utvalget av retter kan endres. Les derfor alltid ingrediensoversikten på pakningen og oppdatert produktoversikt.

Oppbevaring og holdbarhet

Lagring: Frysevare.

Holdbarhet: 12 mnd på frys og 7 dager på kjøl (0-4 °C)

Leveres i følgende enheter:

Produktnavn Distribusjon Pakke enhet EPD kode
Hvit fisk med grønnsaker og saus, 295 g Grossister 21 stk porsjoner

5628680

Sooft Meals engangsporsjoner mix Grossister 3 stk x 7 menyer

5629209

Sooft Meals engangsporsjoner www.retthjem.no 3 stk x 7 menyer Bestilles for levering hjem på dør HER

Et pilotstudie viser først og fremst at de som ble tilbudt Sooft Meals spiste 20% mer mat. Dessuten fikk de også betydelig mer næring sammenlignet med vanlig moset mat.

sooft meals Konsistenstilpasset engangsporsjon dame spiser

Konsistenstilpasset engangsporsjon med hvitfisk

pic
Tidligere moste kjøkkenet maten selv, men nå bruker vi kun Sooft Meals. Det handler om tid, men også om at disse engansporsjonene er bedre enn de vi selv klarer å lage. Sooft Meals ser delikat ut, er god på smak og vi kan være trygge på at maten er ernæringsmessig riktig sammensatt
— Kjøkkensjef, Oslo Kommune Sentralkjøkken, Silurveien sykehjem
kjøkkensjef, Oslo Kommune Sentralkjøkken, Silurveien sykehjem

DysfagiLes om tygge- og svelgevansker (dysfagi)  

Hva er dysfagi? Hvordan forebygge og behandle dysfagi. Vi har samlet masse nyttig informasjon for deg som ønsker å vite mer om dysfagi