Hvorfor bør ferdig puré være frossen ved regenerering? (forutsatt at Gelea Cold er brukt)
Svar:
Når pureén er frossen kan den enkelt flyttes fra f.eks en bakk til en tallerken. Dersom puré er tint, vil konsistensen være så myk at den ikke er mulig å flytte på.
Hva er forskjellen på Agar Agar og Gelea Cold ?
Svar:
Med AgarAgar får man en mer geleaktig konsistens. AgarAgar er mindre varmestabil og smelter på 65°C. AgarAgar er ikke frysestabil.
Gelea Cold eller Hot blir mykere i konsistensen, opplevelsen er ikke så geleaktig. Gelea Cold er frysestabil.
Smeltepunktet for Gelea hot er maks 75 °C, for Gelea cold er smeltepunktet uendelig men vi anbefaler 100°C med 50 % steam.
Hvorfor fungerer ikke Thermomix til å lage 123puré?
Svar:
Thermomix lager nydelig slett puré, men av en eller annen grunn vil ikke geleringspulveret (Gelea Hot og Gelea Cold) fungere når vi tilsetter det i maskinen. Vi antar det er innstillingen på selve knivbladet, men er usikre.
Kan jeg bruke en vanlig stavmikser ?
Svar:
Vi har ikke svaret, men vil anta at så lenge stavmikseren er kraftig skal det kunne gå. Prøv deg frem.
Jeg er privatperson og ønsker å lage 123puré. Er det mulig?
Svar:
Ja, det er mulig så lenge du har en kraftig stavmikser.
Hvordan får jeg kjøpt 123puré?
Svar:
Produktene til 123puré kjøpes foreløpig kun fra oss. Vi tar i mot bestilling og leverer ut direkte – Bestilling gjøres HER
Kan pure (hvor Gelea Cold er brukt) regenereres fra frossen tilstand?
Svar:
Det er enklere å varme opp puréen fra frossen tilstand. Logistikken blir mer effektiv. Vår erfaring at det også går fint å varme opp fra tint tilstand, men puréen blir helt myk, dvs den blir vanskelig å flytte på. Når Pureén (med Gelea Cold) varmes opp fra tint tilstand holder den fortsatt formen.
Hvorfor anbefaler vi frossne grønnsaker rett i maskin ?
Svar:
Bedre næringsverdier og farge på puréen når frosne grønnsaker anvendes. Det går også helt fint å bruke tinte, kokte og stekte grønnsaker. Vi anbefaler ikke grønnsaker i lake (i boks), disse har som oftest for mye væske i seg.
Hvorfor anbefaler vi ikke å bruke frossen fisk til 123puré ?
Svar:
Hovedgrunnen til dette er at frossen fisk har mye mer væske enn fersk fisk. Bruk gjerne frossen fisk, men da må man prøve seg frem. Se om det kan hjelpe å redusere væskeandelen noe.
Er det mye fremmede ingredienser i Gelea Cold. Hva er det for noe?
Svar:
Gelea Cold inneholder hovedsakelig ulike fortykningsmidler som anvendes i næringsmiddelindustrien. Se her for nærmere forklaring av ingrediensene.