pic

 Proteinberiking – Protein Plus

Et proteinpulver av myseprotein som kan brukes til proteinberiking av mat og drikke.

EPD: 4960530

Ideelt til bruk i f.eks:

Gjør det enkelt å proteinberike maten

Protein Plus emulgerer raskt og tåler temperatur opp til kokepunktet. (Skal du lage retter med temperatur over 70 grader er det viktig at du følger “kokkens tips” nedenfor!)

Kan brukes i varme og kalde retter

Protein Plus kan brukes i for eksempel smoothier, desserter, havregrøt og supper.

Smaksnøytral

Protein Plus er smaksnøytral og kan anvendes til søte og pikante retter og drikker uten at den vil avgi noe bismak på sluttproduktet

Høyt proteininnhold

Protein Plus inneholder alle essensielle amminosyrer.

Ingredienser:

 

Myseprotein (maks 1 % laktose)

Størrelse på kjøpsenhet: 1,2 kg

NÆRINGSINNHOLD PR. 100 GRAM

Energi: 1548 kJ/370 kcal, fett: 0,9 g, hvorav mettet fett: 0,3 g, karbohydrater: 2,5 g, hvorav sukkerarter: 0,9 g, kostfiber: 0 g, protein: 85,4 g, salt: 0 g.

DOSERING

1 ss (5 g) Protein Plus blandes i 1 dl væske eller ca 100 g mat. Det bør stå i ca. 5 minutter før bruk. 1 ss Protein Plus tilsvarer 4,3 g protein. Bør fordeles jevnt over dagens måltider og mellommåltider for best utnyttelse av proteinet.

Anvendes etter anbefaling og dosering fra lege eller ernæringsfysiolog og avhengig av pasientens alder, vekt og helsetilstand.

BEREGNET FOR

Proteinberiking er beregnet for kostbehandling av pasienter med økt proteinbehov. Skal brukes som et supplement til et normalt kosthold.

pic

Kokkens tips:

Anvendelse av Protein Plus i varme retter

Protein Plus er kokestabil dersom du anvender følgende fremgangsmåte:

1. Ta en liten del av den ferdiglagde suppen eller sausen (ikke for varm, 70 grader) over i en liten kjele.

2. Du kan også blande pulveret i for eksempel melk/fløte eller lignende ingredienser du skal ha oppi ved et senere tidpunkt.

3. Tilsett den mengde proteinpulver du har valgt, og rør proteinet godt inn ved hjelp av visp eller stavmikser.

4. Når proteinpulveret har løst seg helt opp og ikke er synlig lenger, heller du den berikede væsken tilbake under konstant omrøring. Vær spesielt oppmerksom på at det fort kan svi seg i bunnen av kjelen.

5. Få temperaturen (under omrøring) opp til minst 70 grader eller helt opp til kokepunktet.

Aminosyreprofil:

Protein Plus inneholder alle essensielle aminosyrer.

NÆRINGSINNHOLD PR 100 g
Asparginsyre 11.4 g
Treoni 7,0 g
Serin 4,4 g
Glutaminsyre/glutamat
17,5 g
Glycin
1,8 g
Alanin 4,7 g
Valin 5,4 g
Isoleucin 6,8 g
Leucin 10,7 g
Tyrosin 3,0 g
Fenylalanin 3,0 g
Histidin 1,7 g
Lysin 10,4 g
Arginin 2,1 g
Prolin 5,9 g
Cystein 2,6 g
Metionin 2,3 g
Tryptofan 2,1 g
Sammenligning av Protein Plus og Toro sitt melkepulver.

  • Proteininnholdet er ca 50% lavere på Toro sitt Melke proteinpulver.
  • Andelen karbohydrater er langt høyere for Toro sitt melkepulver (25,5 gram pr 100g)
Melkeproteinet til Toro har ingen tilgjengelig aminosyreprofil, derfor vanskelig å si hvordan den ser ut. Det som skiller seg mest ut i sammenligningen er det lave proteininnholdet og det høye sukkerinnholdet i Toro sitt produkt.

  • Ingredienser Protein Plus, Vital ernæring as: Myseprotein (maks 1% laktose) og emulgator soyalecitin.
  • Ingredienser Melke protein fra Toro AS: Melkeprotein, skummetmelk, solsikkeolje, myse, glukosesirup.
Per 100 gram

Vital ernæring 

Protein Plus

Toro Melkepulver

Energi

1548 kJ/370 kcal

2005 kJ/478 kcal

Fett

0,9 g

22 g

hvorav mettede fettsyrer

0,3 g

3,9 g

Karbohydrater

2,5 g

28 g

hvorav sukkerarter

0,9 g

25 g

Protein

85,4 g

43 g

Salt

0 g

0,6 g

Holdbarhet:

12 mnd

12 mnd

Bruksområdet er stort sett det samme. Begge anbefales og blande ut i kald/lunken væske.
pic

Kom i gang med enkle grep

Bli inspirert og lag selv

Det er de kontinuerlige små grepene som teller! Lag fristende enkle mellommåltider, frokost eller kvelds. (Man får som ofte tilstrekkelig med protein i hovedmåltidet).

pic