pic

123pure_LOGO farge

Delikat & Hjemmelaget Puré.

123Puré er et alternativ til dem som ønsker å produsere purémat selv og som ønsker å gi pasienten det aller beste. Det er lettere å lage en man tror! Vi har oppskriftene og verktøyene for å få det til.

 Velbekomme!

pic
"Når det gjelder formene har vi kun fått 100% positive tilbakemeldinger på utseende av produktene! Det samme gjelder smaken på maten."
— Rune Langvad, Fagleder Kjøkken
Nesoddtunet Bo og Service Senter
Rune 123 pure

Vi spiser 70 prosent med øynene

Derfor er det ikke bare smaken som er viktig. Utseende spiller også en stor og viktig rolle for hvordan vi opplever matens smak.

pic

Et pilotstudie viser at innføring av naturtro purémat ga en økning i matinntaket med 50% ! 

((O. Farrer, BSc Hons, APD, PhD Student, C. Olsen, MDiet, APD, Clinical Dietitia, K. Mousley, MDiet, Dietitian—New graduate, E. Teo, MEdu, APD, Foodservice Dietitian “Does presentation of smooth pureed meals improve patients consumption in an acute care setting: A pilot study”, 2015))

Online demo om hvordan man lager 123puré.

Lurer dere på hva som skal til for å lage hjemmelaget delikat purémat eller har dere tenkt dere skal komme i gang, er dette kurset for dere. Det tar bare 30 minutter. Kurset er gratis og ligger ute elektronisk, slik at du kan se det når det passer dere.

pic

Frysestabilt og funksjonellt

pic

12 Ulike naturtroe former

Konsistensnivå

I følge IDDSi sitt rammeverk for konsistenser har 123puré en konsisten på 4-6 alt avhengig av hva man bruker av råvarer og hvor mye væske man tilsetter. Les mer om rammeverket for konsistenser IDDSI

pic

ikon tallerken hjerte

 

DELIKAT

PIRRER MATGLEDEN TILBAKE 

Moset mat får mange til å tenke på et måltid som er formløst smaksløst, ernæringsmessig mangelfullt og visuelt uappetittlig. Med 123Puré er dette nå historie.

Enten man vil lage puréen selv eller kjøpe ferdig er det viktig at maten til personer med tygge- og svelgevansker skal se delikat ut, inneholder mye næring og er riktig konsistenstilpasset. Det er utfordrende å oppnå, selv for en profesjonell kokk.

pic

Oppskrifter på Fristende hjemmelaget puré

DysfagiLes om tygge- og svelgevansker (dysfagi)  

Vi har samlet masse nyttig informasjon for deg som ønsker å vite mer om dysfagi