Proteinrik havregrøt er en populær rett som de fleste i Norge kjenner godt. Denne oppskriften er basert på den tradisjonelle oppskriften, men den er tilsatt protein- og energipulver. Dette vil ikke endre på smaken.

Serveringsforslag: Server gjerne havregrøten med friske bær, alternativt er det veldig godt med raspet eple, kanel og sukker til.

 

Proteinrik havregrøt er tilpasset et energi- og næringstett kosthold.

Les mer om energi- og næringstett kosthold HER.

 

Energigivende næringsstoffer i energiprosent (E%):

 Fett 40 E%     Karbohydrat 41 E%     Kostfiber 2 E%     Protein 17 E%

 

Næringsinnhold                  pr 100 gram                  pr 1,5 dl               

Energi:                              602 kJ  / 144 kcal         903 kJ / 216 kcal

Fett:                                             6,2 g                             9,3 g

Hvorav mettet fett:                    3,7 g                             5,5 g

Karbohydrat:                              15,2 g                           22,8 g

Hvorav sukkerarter:                  7,7 g                             11,5 g

Fiber:                                           1,3 g                             1,9 g

Protein:                                      6,1 g                             9,1 g

Salt:                                            0,4 g                             0,6 g

 

For mer informasjon om Proteintilskudd, Protein plus 

INGREDIENSER

2 porsjoner

  • 40 g Havregryn
  • 2 dl Helmelk
  • 1 ss Sukker
  • 1/2 dl Kremfløte
  • 8 g Protein Plus (proteinpulver)
  • litt Salt

10 porsjoner

  • 200 g Havregyn
  • 12 dl Helmelk
  • 5 ss Sukker
  • 1 dl Kremfløte
  • 40 g Protein Plus (proteinpulver)
  • 1/2 ts Salt

FREMGANGSMÅTE

  1. Ha havregryn og helmelk i en gryte og kok opp under omrøring.
  2. Kok grøten i ca. 10-15 minutter til ønsket konsistens. Varigheten vil variere etter mengde.
  3. Tilsett de øvrige ingrediensene og smak til med salt.
  4. NB! Skal havregrøten opp i høyere temperatur enn 70 grader må du ta følgende fremgangsmåte når Protein Plus skal tilsettes: Ta en liten del av den ferdiglagde havregrøten over i en liten bolle. La den avkjøle litt før du tilsetter Protein Plus. Rør proteinet godt inn ved hjelp av stavmikser eller visp. Når proteinpulveret har løst seg helt opp og ikke er synlig lenger, tar du den berikede delen av havregrøten tilbake i gryten under konstant omrøring. Vær spesielt oppmerksom på at det fort kan svi seg i bunnen av kjelen. For å unngå svinn kan du blande Protein Plus I fløten før du har den i suppen.
  5. Server grøten med med en smørklatt, sukker, kanel og/eller friske bær.