Delikat & næringstett moset mat

 

Sooft Meals er delikat frossen ferdig, moset mat spesielt tilpasset de med tygge- og svelgevansker, dysfagi. Maten har et delikat utseende med sterke friske farger og fast form. Det beste av alt er den gode smaken !

Våre ferdige fryste medaljonger er fleksible og kan anskaffes både som ferdige engangsporsjoner eller i løsvekt i esker.

 

naeringstett mat ikon-spiser-mer

Økt appetitt og næringsinntak med Sooft Meals

Et pilotstudie viste at de som ble tilbudt Sooft Meals spiste 20% mer mat og fikk betydelig mer næring i seg, sammenlignet med vanlig moset mat ((Schage, M. (2014). «Effekten av konsistenstilpasset kost på matinntaket og ernæringsstatus hos pasienter med tygge- og svelgevansker – En pilotstudie»(Masteroppgave). Fakultet for helsefag, Høyskolen i Oslo og Akershus, Kjeller.)).

ikon dysfagiikon

Spesielt tilpasset de med tygge- og svelgevansker

Sooft Meals har purékonsistens jmf IDDSI. Maten blir lett oppløst og det er enkelt å svelge maten.

ikon-fleksibel

Fleksibelt og sikkert

Sooft Meals er ferdig laget moset frossen mat som kan anskaffes i løsvekt i esker, eller som ferdige engangs porsjoner. Garantert uten klumper. Kvalitetssikret og næringstett.

berikingsprodukter

Ekte råvarer

Smaken er som hjemmelaget. Det er kokker som står bak oppskriftene og det er kun brukt ekte råvarer. Velbekomme!

“Minnet om mat som ble servert på skikkelige restauranter”

Et pilotstudie som ble gjennomført på to bo- og behandlingssentre i Akershus viste at personalet var utelukkende veldig positive når de snakket om Sooft Meals, moset mat. Noen fortalte at de hadde endret innstilling til moset mat, og at opplevelsen av prosjektmaten var helt forskjellig fra den vanlige maten. Informantene beskrev maten som «delikat», «appetittelig», «fresh», «fint», «pent» og «skikkelig». De understrekte at det var fine farger. En sa at det minnet henne om mat som ble servert på skikkelige restauranter.

Andre observasjoner om erfaring av Sooft Meals ((Svendsen, M. A. E. R. (2014). “Skal jeg virkelig servere det her til deg” (Masteroppgave). Fakultet for helsefag, Høyskolen i Oslo og Akershus, Kjeller)).:

“Pasienten er ikke lenger redd for klumper i maten”. 

“Pasienten er ikke lenger redd for at pasientene skal sette noe i halsen”. 

“Det virket som det var lettere for pasientene å svelge”. 

“Det samlet seg ikke lenger mat i kinnene”.

“Pasienten hostet ikke lenger under måltidet”.

“En bedre matopplevelse”.