123pure_LOGO farge

Puré egenprodusert

Gulrot123Naturtro former

Puré ferdig produsert

gulrotEngangsporsjoner & Løsvekt

pic


Gi dine gjester det beste.  

Det er viktig at maten til personer med tygge- og svelgevansker skal se delikat ut, inneholde mye næring og ha riktig konsistens. Det er utfordrende å få til, selv for en profesjonell kokk.

Enten man vil lage den konsistenstilpassede maten selv eller kjøpe den ferdig, har vi gode løsninger for at du skal lykkes.

Med Sooft Meals og 123Puré gir vi fleksibilitet til å ta dette valget. Målet er det samme. Gi det beste til dine gjester.

Når bør purékost anvendes?

Purékost er en standardisert konsistens som er tilpasset pasienter med tygge- og svelgevansker som har en eller fler av følgende symptomer:

  • Dersom tungekontrollen er betydelig svekket
  • Når det er smerte ved tygging og/eller svelging
  • Ved manglende tenner
  • Dårlig tilpasset protese
  • Ved fortrengning av spiserøret
  • Ved lammelser i munnhule eller svelg
  • Ved kjevelås
IDDSI sitt rammeverk. Sooft Meals har konsistensnivå i forhold til IDDSI sitt rammeverk Puré konsistens, mens 123Puré kan variere mellom Pure og Farse.

Sooft Meals har konsistensnivå i forhold til IDDSI sitt rammeverk Puré konsistens, mens 123Puré kan variere mellom Pure og Farse.

Målsetting med å gi riktig konsistens

  • Å dekket pasientens behov for energi, næringsstoffer og væske.
  • Å bidra til at måltidene oppleves trygge og behagelige for pasienten.
  • Valg av konsistenstype må tilpasses pasientens behov. Det er viktig at maten har riktig konsistens slik at man unngår aspirasjon (mat og drikke i lungene).

Utfordringer

Pasienter med tygge- og svelgevansker har risiko for å utvikle ernæringsvansker, og ernæringsstatus bør følges opp.

Ernæringsmessige utfordringer ved konsistenstilpasset mat generelt, er at mat som blir moset tilsatt væske kan bli utspedd i energi- og næringsstoffinnhold.

Les mer om flytende kost