Lag en enkel og smaksfull lagkake med herlig fyll neste gang du skal servere kake.
Næringsinnhold pr 100 gram
Energi: 1295 kJ / 310 kcal
Fett: 15,8 g
Hvorav mettet fett: 9 g
Karbohydrat: 31,4 g
Hvorav sukkerarter: 23 g
Fiber: 0,6 g
Protein: 10,2 g
Salt: 1 g
Les mer om proteinberikning Protein Plus her
- Category: Bakst, Proteinberikede oppskrifter
INGREDIENSER
10 porsjoner
Bunn:
- 1 ss Hvetemel
- 3 stk Egg
- 50 g Potetmel
- 2 ts Bakepulver
- 50 g Smør
- 1 dl Nesquick eller O`boy
- 80 g Sukker
- 25 g Protein Plus
Fyll til 3 snitter – se bilde
- 150 g Kremost (naturell)
- 1 ss Sitronsaft
- 2 ts Vaniljesukker
- 2 ss Melis
- 10 g Protein Plus
- 1 ss Syltetøy (smak etter ønske)
FREMGANGSMÅTE
- Stykkene skal være 5x5 cm, dvs. at bunnen må være 20x25 cm.
- Sett ovnen på 200 grader.
- Smelt smøret og pisk eggehvitene stive.
- Dryss i sukkeret litt av gangen og pisk blandingen godt.
- Bland eggeplommer, bakepulver, Nesquick, potetmel, mel og det smeltede smøret forsiktig inn i eggehvitene og hell deigen på en plate med bakepapir drysset med sukker.
- Stek bunnen i ca. 8-10 minutter og la den avkjøles på rist.
Fyll:
- Pisk sammen alle ingrediensene til fyllet unntatt potetmelet.
- Fordel fyllet på halvparten av den bakte bunnen.
- Smør den andre halvparten med syltetøy og legg de to bunnene oppå hverandre.
- Skjær bunnen i 5x5 cm store stykker.
- Dryss evt. litt melis over de ferdige kakestykkene.
0 Comments on "Proteinberiket lagkake"