Lag en enkel og smaksfull lagkake med herlig fyll neste gang du skal servere kake.

 

Næringsinnhold                  pr 100 gram                               

Energi:                              1295 kJ  / 310 kcal

Fett:                                            15,8 g

Hvorav mettet fett:                     9 g

Karbohydrat:                              31,4 g

Hvorav sukkerarter:                    23 g

Fiber:                                            0,6 g

Protein:                                        10,2 g

Salt:                                                 1 g

 

Les mer om proteinberikning Protein Plus her

 

INGREDIENSER

10 porsjoner

    Bunn:

    • 1 ss Hvetemel
    • 3 stk Egg
    • 50 g Potetmel
    • 2 ts Bakepulver
    • 50 g Smør
    • 1 dl Nesquick eller O`boy
    • 80 g Sukker
    • 25 g Protein Plus

    Fyll til 3 snitter – se bilde

    • 150 g Kremost (naturell)
    • 1 ss Sitronsaft
    • 2 ts Vaniljesukker
    • 2 ss Melis
    • 10 g Protein Plus
    • 1 ss Syltetøy (smak etter ønske)

    FREMGANGSMÅTE

    1. Stykkene skal være 5x5 cm, dvs. at bunnen må være 20x25 cm.
    2. Sett ovnen på 200 grader.
    3. Smelt smøret og pisk eggehvitene stive.
    4. Dryss i sukkeret litt av gangen og pisk blandingen godt.
    5. Bland eggeplommer, bakepulver, Nesquick, potetmel, mel og det smeltede smøret forsiktig inn i eggehvitene og hell deigen på en plate med bakepapir drysset med sukker.
    6. Stek bunnen i ca. 8-10 minutter og la den avkjøles på rist.

    Fyll:

    1. Pisk sammen alle ingrediensene til fyllet unntatt potetmelet.
    2. Fordel fyllet på halvparten av den bakte bunnen.
    3. Smør den andre halvparten med syltetøy og legg de to bunnene oppå hverandre.
    4. Skjær bunnen i 5x5 cm store stykker.
    5. Dryss evt. litt melis over de ferdige kakestykkene.