Luft med smak
AIR Instant forvandler nesten all flytende væske til et lett og luftig skum med smak. Benytt f.eks soyaolje, kaffe, vin og saft.
AIR Instant forvandler nesten all flytende væske til et lett og luftig skum med smak. Benytt f.eks soyaolje, kaffe, vin og saft.
Den luftige strukturen gir en intensiv oral smaksopplevelse for dem som ikke klarer å svelge.
Raskt, enkelt og hygenisk å lage.
Alt av flytende væske kan anvendes, som f.eks. soyaolje, kaffe, vin, saft og juice.
Svelgstimulerende effekt: «Air Instant forvandler vanlig drikke til skum som holder seg stabilt i glasset, men løser seg opp «i luft» med en gang det er i munnen. Skummet gir mulighet til å nyte deilig kaffe- eller saftsmak uten at man må ha evnen til å kunne svelge og uten fare for aspirasjon. Det kan det ha en svelgstimulerende effekt og er godt egnet for f.eks. Intensivpasienter etter langvarig respiratorbehandling som trenger noe «starthjelp» til å komme i gang med svelgfunksjonen eller mennesker som av ulike grunn bare ernæres gjennom en magesonde. En positiv «bieffekt» er i tillegg at skummet fukter munnen og hjelper mot munntørrhet, noe som mange som ikke kan spise og drikke selv sliter med.»
«Vi har nå kjørt noen forsøk på Air Instant på noen av våre brukere som får sondemat.
Det ser ut til å ha fine resultater der de som ikke har smakt mat på mange år nå igjen får mulighet til en smaksopplevelse som alle vi andre ser på som en selvfølge.»
En pasient som mates gjennom enteral-, parenteral- eller PEG, får ingen smaksstimuli. Ved å tilføre et smakfullt lett skum. Skummet bare forsvinner til luft og man trenger ikke svelge, man får likevel gleden av å bli stimulert av intense smaker og aromaer.
AIR Instant kan med fordel brukes som et «verktøy» i første skritt på veien til å gjenvinne svelgerefleksen etter slag, ol.
AIR Instant kan fungere som et alternativ til den tradisjonelle munnsvampen man anvender for å fukte munnhulen.
Denne type stimulering anvendes i intensiv og lindrende pleie.
Med AIR Instant vil man få gleden av å bli stimulert av intense smaker og aromaer uten å måtte svelge. Skum med smak
AIR Instant inneholder bl.a. emulgatoren soyalecitin, noe som muliggjør produksjon av et luftig skum. Avhengig av væsken som brukes kan man oppnå intense smaker på skummet. Tanken med Air Instant er at de også skal få en smaksopplevelse av det de får servert. Væsken bidrar også til å stimulere munnhule og muskulatur. Skummet som produseres ved hjelp av maskin og pulver vil forsvinne i munnen, og det man sitter kun igjen med smaken på den væsken man har valgt. Det er viktig å være obs på at væsken som brukes må ha mye smak, med tanke på at det kun er noen få bobler det blir smakt på. Vi bruker ofte sitronsaft, dette er også noe logopedene anbefaler for stimulering. Andre eksempler er espresso, råsaft, rødvin eller lignende.
1. Løs opp pulveret i væsken.
2. AIR Set blåser inn luft i væsken.
3. Ta skummet som produseres med en skje og server straks. Skummet kan også brukes som topping på andre retter.
AIR Set består av en liten luftpumpe, en silikonslange og hull pipetter som hygienisk og enkelt skiftes ut for hver gang. Luftpumpen er liten, lett og batteridrevet, og kan derfor enkelt tas med i lommen.
Oppskrifter med AIR Instant – Skum med smak: