NÆRINGSVERDI PER STYKK (55 G)
Energi (kcal)Karbohydrater (g)Protein (g)Fett (g)Mettet fett (g)Fiber (g)Salt (g)
102*5,3*4,47,23,60,20,7

* Forutsetninger for næringsverdi:

▪ Energi: 90 kcal fra naturlige råvarer og 12 kcal fra beriking.

▪ Karbohydrater: 2,2 g karbohydrater fra naturlige råvarer og 3 g karbohydrater fra beriking.

Les mer om 123Puré konseptet HER

INGREDIENSER

til ett silikonbrett (8 porsjoner):

  • 350 g Kjøttpølse
  • 20 g Kremfløte
  • 15 g Okse- eller kalvefond
  • 40 g QimiQ classic
  • 75 g Vann
  • 20 g Gelea Cold (fortykningsmiddel)
  • 30 g Energi Plus (karbohydratpulver)
  • Smak til med krydder av eget ønske.

FREMGANGSMÅTE

  1. Blend kjøtt på maks styrke i ca 3-5 min. Tiden vil variere avhengig av maskin.
  2. Tilsett beriking for optimalt næringsinnhold. Vi anbefaler ca. 5 % Energi Plus i kjøtt.
  3. Tilsett Gelea Cold og blend på maks styrke i 1 min.
  4. Ha puréen i sprøyteposer og fyll hvert rom i silikonformene. Legg lokket over og trykk/stryk forsiktig over.
  5. TIPS: For et lekkert resultat anbefaler vi å drysse f.eks. paprikapulver i formen. Det gir et visuelt inntrykk av at det er stekeskorpe på maten.
  6. Sett de fylte formene på frys. Bruk gjerne en sjokkfryser (- 18 grader) for best resultat.
  7. Når maten er fryst, fjernes stykkene fra silikonformene og anrettes på en tallerken.
  8. OBS! Maten kan regenereres fra tint eller direkte fra frossen tilstand!
  9. Varm opp. Dekk maten til og varm den opp. Oppvarmingstiden kan variere avhengig av maskin. Kombidamper/steamovn: 50 % fuktighet og 100°C i ca. 20 min. Mikrobølgeovn: ca. 400W i 2-3 min.