Ingredienser Laksefilet

700 g stekt/kokt laksefilet

2 dl grønnsaksbuljong

1 dl fløte

40 g GELEAcold

salt, pepper, sitronsaft

 

Ingredienser Brokkoli

700 g dypfryst brokkoli

2,5 dl grønnsaksbuljong

0,3 dl rapsolje

40 g GELEAcold

salt, muskat

 

Ingredienser Poteter

500 g kokte poteter

3 dl kald melk

2 dl smeltet smør

40 g GELEAcold

salt, muskat

 

Ingredienser Hvitvinssaus

500 g QimiQ Cream Base (tidligere Sauce Base)

70 ml Hvit vin

350 ml vann

3 g løk, hakket

2 g salt

0,2 g hvit pepper

6 g mais stivelse

 

Oppvarming/Anretning:

Fordel de frosne delene på en tallerken, dekk til og varm opp med damp ved 100 °C i 12–15 minutter. Tilsett sausen og server.

 

Laksefilet:

Mos laks sammen med grønnsaksbuljong (alternativt fiskefond), fløte og krydder i 5 minutter til en fin puré. Tilsett GELEAcold og bland forsiktig i 20 sekunder. Bruk en sprøytepose til å fylle blandingen i silikonformen merket «fiskefilet». For et penere resultat kan du strø formen med litt malt hvitt pepper først. Fordel blandingen jevnt utover med lokket og frys ned.

Brokkoli:

Mos brokkoli sammen med buljong, olje og krydder i 5 minutter til en fin puré. Tilsett GELEAcold og bland forsiktig i 20 sekunder. Bruk en sprøytepose og fyll blandingen i silikonformen merket «brokkoli». Fordel blandingen jevnt utover med lokket og frys ned.

 

Poteter:

Mos kalde poteter sammen med melk, smør og krydder i 5 minutter til en fin puré. Tilsett GELEAcold og bland forsiktig i 20 sekunder. Bruk sprøytepose med rund åpning til å lage dekorative former på et stekebrett dekket med bakepapir. Frys ned.

Alternativ: Bruk to skjeer og lag små gnocchi på et stekebrett.

 

Hvitvinssaus:

Bland inn alle ingrediensene og Kok opp. Smak til etter ønske.

 

Kjøkkentips:

Jo finere puré, desto bedre resultat! Vi anbefaler en Robot-Coupe-blender og 5 minutter. Varm opp tildekket i mikrobølgeovn ved middels effekt (400 W) i maksimalt 5 minutter. Test oppvarmingen på forhånd!


Trykk her for å laste ned hele puré oppskriftshefte med 15 menyer

    INGREDIENSER

    • Ingredienser Laksefilet
    • 700 grams stekt/kokt laksefilet
    • 2 dl grønnsaksbuljong
    • 1 dl fløte
    • 40 grams GELEAcold
    • salt, pepper, sitronsaft

    Ingredienser Brokkoli

    • 700 grams dypfryst brokkoli
    • grønnsaksbuljong
    • dl rapsolje
    • 40 grams GELEAcold
    • salt, muskat

    Ingredienser Poteter

    • 500 grams kokte poteter
    • 3 dl kald melk
    • 2 dl smeltet smør
    • 40 grams GELEAcold
    • salt, muskat

    Ingredienser Hvitvinssaus

    • 500 grams QimiQ Cream Base (tidligere Sauce Base)
    • 70 milliliters Hvit vin
    • 350 milliliters vann
    • 3 grams løk, hakket
    • 2 grams salt
    • 0,2 g hvit pepper
    • 6 grams mais stivelse

    FREMGANGSMÅTE

    Laksefilet

      Brokkoli

        Poteter

          Hvitvinssaus

          1. Mos laks sammen med grønnsaksbuljong (alternativt fiskefond), fløte og krydder i 5 minutter til en fin puré.
          2. Tilsett GELEAcold og bland forsiktig i 20 sekunder.
          3. Bruk en sprøytepose til å fylle blandingen i silikonformen merket «fiskefilet». For et penere resultat kan du strø formen silikonformen merket «fiskefilet». For et penere resultat kan du strø formen med litt malt hvitt pepper først. Fordel blandingen jevnt utover med lokket
          4. Frys ned.
          5. Mos brokkoli sammen med buljong, olje og krydder i 5 minutter til en fin puré.
          6. Tilsett GELEAcold og bland forsiktig i 20 sekunder.
          7. Bruk en sprøytepose og fyll blandingen i silikonformen merket «brokkoli».
          8. Fordelblandingen jevnt utover med lokket og frys ned.
          9. Mos kalde poteter sammen med melk, smør og krydder i 5 minutter til en fin puré. Tilsett GELEAcold og bland forsiktig i 20 sekunder. Bruk sprøytepose med rund åpning til å lage dekorative former på et stekebrett dekket med bakepapir. Frys ned.
          10. Alternativ: Bruk to skjeer og lag små gnocchi på et stekebrett.
          11. Bland alle ingrediensene sammen i en kjele og gi et oppkok.