Ingredienser Bratwurst

500 g stekt bratwurst

200 g stekt kylling- eller kalkunkjøtt

3 dl kjøttbuljong

40 g GELEAcold

 

Ingredienser Smørerter

750 g dypfryste erter

2 dl grønnsaksbuljong

50 g smeltet smør

40 g GELEAcold

salt, sukker

 

Ingredienser Potetmos

500 g kokt potet (kald/frossen)

3 dl kald melk

200 g smeltet smør

40 g GELEAcold

salt, pepper, sukker

 

Oppvarming/Anretning:

Fordel de frosne delene på en tallerken, dekk til og varm opp med damp ved 100 °C i 12–15 minutter. Tilsett en passende saus og server.

 

Bratwurst:

Mos bratwurst og kylling-/kalkunkjøtt sammen med buljong i 5 minutter til en fin puré. Tilsett GELEAcold og bland forsiktig i 20 sekunder. Bruk en sprøytepose til å fylle blandingen i silikonformen merket «bratwurst». For et penere resultat kan du strø formen med litt paprikapulver først. Fordel blandingen jevnt utover med lokket og frys ned.

Tips: Vi anbefaler å erstatte en del av pølsen med kylling-/kalkunkjøtt. (Bratwurst har forskjellige oppskrifter og har ofte høy andel vann og fett.)

 

Smørerter:

Mos erter sammen med smør og krydder i 5 minutter til en fin puré. Tilsett GELEAcold og bland forsiktig i 20 sekunder. Bruk en sprøytepose og fyll blandingen i silikonformen merket «erter». Fordel blandingen jevnt utover med lokket og frys ned.

Alternativ: Bruk sprøytepose med stjerneformet åpning til å lage dekorative former på et stekebrett. Frys ned.

 

Potetmos:

Mos poteter sammen med melk, smør og krydder i 5 minutter til en fin puré. Tilsett GELEAcold og bland forsiktig i 20 sekunder. Bruk sprøytepose til å lage dekorative former på et stekebrett. Frys ned.

Alternativ: Bruk en skje til å forme blandingen til gnocchi, legg på et stekebrett og frys ned.

 

Kjøkkentips:

Jo finere puré, desto bedre resultat! Vi anbefaler en Robot-Coupe-blender og 5 minutter. Varm opp tildekket i mikrobølgeovn ved middels effekt (400 W) i maksimalt 5 minutter. Test oppvarmingen på forhånd!

 

Næringsinnhold for én porsjon (ca. 175 g):

Energi 1388 kJ/332 kcal

Fett 25,9 g

hvorav mettede fettsyrer 13,5 g

Karbohydrat 13,0 g

hvorav sukkerarter 3,5 g

Fiber 3,5 g

Protein 10,6 g

Salt 1,0 g


Trykk her for å laste ned hele pure oppskriftshefte med totalt 15 ulike retter

    INGREDIENSER

    This recipe has no ingredients

    FREMGANGSMÅTE

    This recipe has no instructions