Sviskegrøt er ikke bare bra for fordøyelse, det smaker også veldig godt.
Oppskriften gir ca 4 porsjoner av 1,5 dl.
Sviskegrøten er tilpasset et energi- og næringstett kosthold.
Les mer om ernergi- og næringstett kosthold HER.
Tips! Kremfløten på toppen av sviskegrøten kan enten serveres i flytende form eller som krem.
Energigivende næringsstoffer i energiprosent (E%):
Fett 36 E% Karbohydrat 44 E% Kostfiber 2 E% Protein 18 E%,
Næringsinnhold pr 100 gram pr 1,5 dl
Energi: 601 kJ / 144 kcal 901 kJ / 216 kcal
Fett: 5,7 g 8,6 g
Hvorav mettet fett: 3,7 g 5,6 g
Karbohydrat: 15,9 g 23,9 g
Hvorav sukkerarter: 14,7 g 22 g
Fiber: 1,8 g 2,7 g
Protein: 6,4 g 9,6 g
Salt: 0 g 0 g
- Category: Desserter og kaker, Proteinberikede oppskrifter
INGREDIENSER
4 porsjoner
- 200 g Steinfrie svisker
- 4 dl Vann
- 40 g Sukker
- 1 ss Potetmel
- 1 dl Kremfløte
- 50 g Protein Plus (proteinpulver)
- litt sherry (kan sløyfes)
FREMGANGSMÅTE
- Kok opp sviskene ved lav varme i ca. 20 minutter til de er møre. Tilsett halvpasrten av sukkeret og evt. litt sherry. Resten av sukkeret kan tilføres på toppen av grøten.
- Lag jevning (vann og potetmel) og rør dette inn i den kokende grøten.
- Fjern kjelen fra platen umiddelbart ved bruk av potetmel, da suppen ikke må koke etter at jevningen er tilsatt.
- Hell grøten i en skål og avkjøl. Tilsett Protein plus.
- Hell over kremfløte på toppen og server. Kremfløten kan også piskes til krem.
Tips!
- Sviskene kan erstattes med aprikoser. Tilsett da ca. 100 g sukker ekstra.
0 Comments on "Proteinrik sviskegrøt med kremfløte"