Sitronformasj er en frisk og velsmakende dessert som passer etter de fleste middager.
Tips: Hvis ønsker å redusere fettmengden i desserten, kan du bruke bringebær og revet sitronskall på toppen istedenfor nøtter.
Næringsinnhold pr 100 gram
Energi: 1043 kJ / 251 kcal
Fett: 19,4 g
Hvorav mettet fett: 10 g
Karbohydrat: 9 g
Hvorav sukkerarter: 8,8 g
Fiber: 0,6 g
Protein: 10 g
Salt: 0,1 g
- Category: Desserter og kaker, Proteinberikede oppskrifter
INGREDIENSER
4 porsjoner
- 4 ark gelatin
- 2 dl kremfløte
- 3 egg
- 40 g sukker
- 20 g Protein Plus
- 1 dl sitronsaft
- 40 g sukker
- 10 g mandler
- 10 g pistasjenøtter
- 10 g hasselnøtter
FREMGANGSMÅTE
- Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i ca. 5 minutter.
- Pisk fløten til krem.
- Pisk egg og sukker og Protein Plus til det skummer.
- Tilsett halvparten av sitronsaften.
- De bløtede gelatinplatene smeltes så over vannbad, krystes lett. Tilsett resten av sitronsaften.
- Hell den lunkne gelatinblandingen forsiktig over eggeblandingen i en tynn stråle.
- Vend kremen inn med en slikkepott.
- Hell fromasjen i en bolle eller i porsjonsskåler og avkjøl i 1-2 timer.
- Smelt sukker i en panne og tilsett nøttene.
- Rør i nøttene et par minutter og ha dem deretter over på et bakepapir.
- Avkjøl nøttemassen og hakk den deretter opp i små biter.
- Server sitronfromasjen med karamelliserte nøtter og evt. litt pisket krem.
0 Comments on "Proteinberiket sitronfromasj med karamelliserte nøtter"