Oppskriften gir ca. 5 porsjoner.

 

Obs! Oppskriften inneholder såpass mye protein at du ikke nødvendigvis trenger å tilsette proteinpulver. 

 

Kvargdessert med bjørnebær er tilpasset et energi- og næringstett kosthold.

Les mer om energi- og næringstett kosthold HER.

 

Energigivende næringsstoffer i energiprosent (E%):

Fett 37 E%      Karbohydrater 41 E%      Fiber 3 E%      Protein 20 E%

 

Næringsinnhold                  pr 100 gram                  pr porsjon (150 g)               

Energi:                              555 kJ  / 132 kcal                833 kJ / 198 kcal

Fett:                                            5,4 g                                     8,1 g

Hvorav mettet fett:                   3,4 g                                    5,1 g

Karbohydrat:                             13,4 g                                   20,1 g

Hvorav sukkerarter:                 13,4 g                                   20,1 g

Fiber:                                            2 g                                       3 g

Protein:                                       6,5 g                                    9,8 g

Salt:                                             0,04 g                                  0,6   g

 

For mer informasjon om proteintilskudd, Protein plus 

INGREDIENSER

5 porsjoner

  • 300 g Bjørnebær
  • 70 g Sukker
  • 10 g Protein Plus
  • 1 dl Kremfløte
  • 1 beger Kvarg (0,1 % fett)
  • 1 ts Vaniljesukker

FREMGANGSMÅTE

  1. Ha bærene i en gryte og kok dem i et par minutter.
  2. Dryss over sukker og sett bærene til avkjøling.
  3. Bland Protein Plus i fløten og pisk til kremaktig konsistens.
  4. Bland i kvargen og rør forsiktig sammen.
  5. Tilsett de avkjølte bjørnebærene (behold litt av saften) og vaniljesukker.
  6. Bland i resten av bjørnebærsaften så desserten får en passende konsistens og smak.
  7. Server desserten kald.

Tips!

  1. Bytt gjerne bjørnebær ut med jordbær eller bringebær.