Ingredienser Asparges

225 g kokt/stekt asparges (helst hvit)

0,6 dl aspargesfond eller grønnsaksbuljong

12 g GELEAcold

salt, sukker

 

Ingredienser Kokt skinke

105 g kokt skinke

0,45 dl buljong

6 g GELEAcold

 

Ingredienser Hollandaisesaus

100 g klarnet smør

3 g eggeplomme

1,25 dl kald aspargesfond

salt, pepper, sitronsaft

 

Ingredienser Potetmos

500 g kokte poteter

3 dl kald melk

200 g smeltet smør

40 g GELEAcold

muskat, salt, pepper

 

Oppvarming/Anretning:

Fordel de frosne delene på en tallerken, dekk til og varm opp med damp ved 100 °C i 12–15 minutter. Tilsett sausen og server.

 

Asparges:

Mos asparges sammen med fond eller buljong i 5 minutter til en fin puré. Tilsett GELEAcold og bland forsiktig i 20 sekunder. Bruk en sprøytepose og fyll blandingen i silikonformen merket «asparges». Dekk til med folie og frys ned.

 

Kokt skinke i terninger:

Mos kokt skinke sammen med buljong i 5 minutter til en fin puré. Tilsett GELEAcold og bland forsiktig i 20 sekunder. Bruk sprøytepose til å fylle blandingen i en isbitform (1×1 cm). Dekk til med folie og frys ned.

Alternativ: Bruk sprøytepose med rund åpning og lag små dråper på et stekebrett. Frys ned.

 

Hollandéssaus:

Varm opp eggeplomme og aspargesfond til 70 °C  i et vannbad og pisk så du får en kremete konsistens. Rør inn smøret i små porsjoner og smak til med krydder og sitronsaft.

 

Potetmos:

Mos poteter sammen med melk, smør og krydder i 5 minutter til en fin puré. Tilsett GELEAcold og bland forsiktig i 20 sekunder. Bruk sprøytepose til å lage dekorative former på et stekebrett. Frys ned.

Alternativ: Bruk en skje til å forme blandingen til gnocchi, legg på et stekebrett og frys ned.

 

Kjøkkentips:

Jo finere puré, desto bedre resultat! Vi anbefaler en Robot-Coupe-blender og 5 minutter. Varm opp tildekket i mikrobølgeovn ved middels effekt (400 W) i maksimalt 5 minutter. Test oppvarmingen på forhånd!

 

Næringsinnhold for én porsjon (ca. 260 g)

Energi 1543 kJ/367 kcal

Fett 26,9 g

hvorav mettede fettsyrer 10,0 g

Karbohydrat 17,2 g

hvorav sukkerarter 6,5 g

Fiber 4,0 g

Protein 9,7 g

Salt 2,0 g


Last ned oppskriftshefte med 15 ulike purémenyer HER

    INGREDIENSER

    This recipe has no ingredients

    FREMGANGSMÅTE

    This recipe has no instructions