Ingredienser Svinestek

700 g bresert svinestek

3 dl kjøttbuljong

40 g GELEAcold

 

Ingredienser Aspargesbønner

700 g frosne aspargesbønner

50 g sprøstekt bacon i terninger

2,5 dl grønnsaksbuljong

sar/provencekrydder, salt, pepper

 

Ingredienser Potetmos

500 g kokt potet (kald) eller frosne potetterninger

3 dl kald melk

200 g smeltet smør

40 g GELEAcold

muskat, salt, pepper

 

Oppvarming/Anretning:

Fordel de frosne delene på en tallerken, dekk til og varm opp med damp ved 100 °C i 12–15 minutter. Tilsett en passende saus (f.eks. brun) og server.

 

Svinestek:

Mos svinestek sammen med buljong i 5 minutter til en fin puré. Tilsett GELEAcold og bland forsiktig i 20 sekunder. Bruk en sprøytepose til å fylle blandingen i silikonformen merket «stek». For et penere resultat kan du strø formen med litt paprikapulver først. Fordel blandingen jevnt utover med lokket og frys ned.

Alternativ: Fyll blandingen i en brødform eller sylinder dekket med bakepapir og frys ned. Denne metoden er spesielt godt egnet til når man skal lage mye. Oppvarmingstiden må tilpasses deretter.

 

Aspargesbønner:

Most bønnene sammen med bacon og buljong i 5 minutter til en fin puré. Tilsett GELEAcold og bland forsiktig i 20 sekunder. Bruk en sprøytepose til å fylle blandingen i silikonformen merket «bønner». Fordel blandingen jevnt utover med lokket og frys ned.

 

Alternativ: Bruk sprøytepose med rund eller stjerneformet åpning til å lage dekorative former på et stekebrett dekket med bakepapir og frys ned.

 

Potetmos:

Mos poteter sammen med melk, smør og krydder i 5 minutter til en fin puré. Tilsett GELEAcold og bland forsiktig i 20 sekunder. Bruk sprøytepose til å lage dekorative former på et stekebrett dekket med bakepapir. Frys ned.

Alternativ: Bruk en skje til å forme blandingen til gnocchi, legg på et stekebrett og frys ned.

 

Kjøkkentips:

Jo finere puré, desto bedre resultat! Vi anbefaler en Robot-Coupe-blender og 5 minutter. Varm opp tildekket i mikrobølgeovn ved middels effekt (400 W) i maksimalt 5 minutter. Test oppvarmingen på forhånd!

 

Næringsinnhold for én porsjon (ca. 175 g)

Energi 1139 kJ/272 kcal

Fett 20,5 g

hvorav mettede fettsyrer 3,9 g

Karbohydrat 12 g

hvorav sukkerarter 4,3 g

Fiber 4,5 g

Protein 8,3 g

Salt 0,5 gLast ned oppskriftshefte med 15 ulike purémenyer HER

    INGREDIENSER

    This recipe has no ingredients

    FREMGANGSMÅTE

    This recipe has no instructions