Oppskriften gir ca. 5 porsjoner.
Obs! Oppskriften inneholder såpass mye protein at du ikke nødvendigvis trenger å tilsette proteinpulver.
Kvargdessert med bjørnebær er tilpasset et energi- og næringstett kosthold.
Les mer om energi- og næringstett kosthold HER.
Energigivende næringsstoffer i energiprosent (E%):
Fett 37 E% Karbohydrater 41 E% Fiber 3 E% Protein 20 E%
Næringsinnhold pr 100 gram pr porsjon (150 g)
Energi: 555 kJ / 132 kcal 833 kJ / 198 kcal
Fett: 5,4 g 8,1 g
Hvorav mettet fett: 3,4 g 5,1 g
Karbohydrat: 13,4 g 20,1 g
Hvorav sukkerarter: 13,4 g 20,1 g
Fiber: 2 g 3 g
Protein: 6,5 g 9,8 g
Salt: 0,04 g 0,6 g
- Category: Desserter og kaker, Proteinberikede oppskrifter
INGREDIENSER
5 porsjoner
- 300 g Bjørnebær
- 70 g Sukker
- 10 g Protein Plus
- 1 dl Kremfløte
- 1 beger Kvarg (0,1 % fett)
- 1 ts Vaniljesukker
FREMGANGSMÅTE
- Ha bærene i en gryte og kok dem i et par minutter.
- Dryss over sukker og sett bærene til avkjøling.
- Bland Protein Plus i fløten og pisk til kremaktig konsistens.
- Bland i kvargen og rør forsiktig sammen.
- Tilsett de avkjølte bjørnebærene (behold litt av saften) og vaniljesukker.
- Bland i resten av bjørnebærsaften så desserten får en passende konsistens og smak.
- Server desserten kald.
Tips!
- Bytt gjerne bjørnebær ut med jordbær eller bringebær.
0 Comments on "Proteinrik kvargdessert med bjørnebær"