Ingredienser Kyllinglår

600 g stekt kyllingkjøtt

1 dl rapsolje

3 dl hønsebuljong

40 g GELEAcold

salt, paprikapulver

 

Ingredienser Knutekål

750 g knutekål

1,5 dl grønnsaksbuljong

1 dl fløte

40 g GELEAcold

muskat, salt, sukker

 

Ingredienser Søtpotetpuré

750 g kokte søtpoteter (kalde)

2 dl grønnsaksbuljong

50 g smeltet smør

40 g GELEAcold

salt, pepper, sukker

 

Oppvarming/Anretning:

Fordel de frosne delene på en tallerken, dekk til og varm opp med damp ved 100 °C i 12–15 minutter. Tilsett en passende saus og server.

 

Kyllinglår:

Mos kyllingkjøtt sammen med hønsebuljong, olje og krydder i 5 minutter til en fin puré. Tilsett GELEAcold og bland forsiktig i 20 sekunder. Bruk en sprøytepose til å fylle blandingen i silikonformen merket «kyllinglår». For et penere resultat kan du strø formen med litt paprikapulver først. Fordel blandingen jevnt utover med lokket og frys ned.

 

Knutekål:

Mos knutekål sammen med buljong, krem og krydder i 5 minutter til en fin puré. Tilsett GELEAcold og bland forsiktig i 20 sekunder. Bruk en sprøytepose til å fylle blandingen i silikonformen merket «babygulrøtter». Fordel blandingen jevnt utover med lokket og frys ned.

Alternativ: Fordel blandingen i isbitformer (1×1 cm)  eller bruk sprøytepose med rund eller stjerneformet åpning til å lage dekorative former på et stekebrett. Frys ned.

 

Søtpotetpuré:

Mos kokte søtpoteter sammen med buljong, smør og krydder i 5 minutter til en fin puré. Tilsett GELEAcold og bland forsiktig i 20 sekunder. Bruk sprøytepose med stjerneåpning til å lage dekorative former på et stekebrett. Frys ned.

Alternativ: Bruk en skje til å forme blandingen til gnocchi, legg på et stekebrett og frys ned.

 

Kjøkkentips:

Jo finere puré, desto bedre resultat! Vi anbefaler en Robot-Coupe-blender og 5 minutter. Varm opp tildekket i mikrobølgeovn ved middels effekt (400 W) i maksimalt 5 minutter. Test oppvarmingen på forhånd!

 

Næringsinnhold for én porsjon (ca. 160 g)

Energi 1092 kJ/261 kcal

Fett 17,8 g

hvorav mettede fettsyrer 6,4 g

Karbohydrat 16,2 g

hvorav sukkerarter 3,6 g

Fiber 3,8 g

Protein 7,6 g

Salt 0,4 g

 

 


Last ned oppskriftshefte med 15 ulike purémenyer HER

    INGREDIENSER

    This recipe has no ingredients

    FREMGANGSMÅTE

    This recipe has no instructions