Ingredienser Kyllinglår
600 g stekt kyllingkjøtt
1 dl rapsolje
3 dl hønsebuljong
40 g GELEAcold
salt, paprikapulver
Ingredienser Knutekål
750 g knutekål
1,5 dl grønnsaksbuljong
1 dl fløte
40 g GELEAcold
muskat, salt, sukker
Ingredienser Søtpotetpuré
750 g kokte søtpoteter (kalde)
2 dl grønnsaksbuljong
50 g smeltet smør
40 g GELEAcold
salt, pepper, sukker
Oppvarming/Anretning:
Fordel de frosne delene på en tallerken, dekk til og varm opp med damp ved 100 °C i 12–15 minutter. Tilsett en passende saus og server.
Kyllinglår:
Mos kyllingkjøtt sammen med hønsebuljong, olje og krydder i 5 minutter til en fin puré. Tilsett GELEAcold og bland forsiktig i 20 sekunder. Bruk en sprøytepose til å fylle blandingen i silikonformen merket «kyllinglår». For et penere resultat kan du strø formen med litt paprikapulver først. Fordel blandingen jevnt utover med lokket og frys ned.
Knutekål:
Mos knutekål sammen med buljong, krem og krydder i 5 minutter til en fin puré. Tilsett GELEAcold og bland forsiktig i 20 sekunder. Bruk en sprøytepose til å fylle blandingen i silikonformen merket «babygulrøtter». Fordel blandingen jevnt utover med lokket og frys ned.
Alternativ: Fordel blandingen i isbitformer (1×1 cm) eller bruk sprøytepose med rund eller stjerneformet åpning til å lage dekorative former på et stekebrett. Frys ned.
Søtpotetpuré:
Mos kokte søtpoteter sammen med buljong, smør og krydder i 5 minutter til en fin puré. Tilsett GELEAcold og bland forsiktig i 20 sekunder. Bruk sprøytepose med stjerneåpning til å lage dekorative former på et stekebrett. Frys ned.
Alternativ: Bruk en skje til å forme blandingen til gnocchi, legg på et stekebrett og frys ned.
Kjøkkentips:
Jo finere puré, desto bedre resultat! Vi anbefaler en Robot-Coupe-blender og 5 minutter. Varm opp tildekket i mikrobølgeovn ved middels effekt (400 W) i maksimalt 5 minutter. Test oppvarmingen på forhånd!
Næringsinnhold for én porsjon (ca. 160 g)
Energi 1092 kJ/261 kcal
Fett 17,8 g
hvorav mettede fettsyrer 6,4 g
Karbohydrat 16,2 g
hvorav sukkerarter 3,6 g
Fiber 3,8 g
Protein 7,6 g
Salt 0,4 g
- Category: 123Puré cold, Meny