Ingredienser Laksefilet
700 g stekt/kokt laksefilet
2 dl grønnsaksbuljong
1 dl fløte
40 g GELEAcold
salt, pepper, sitronsaft
Ingredienser Brokkoli
700 g dypfryst brokkoli
2,5 dl grønnsaksbuljong
0,3 dl rapsolje
40 g GELEAcold
salt, muskat
Ingredienser Poteter
500 g kokte poteter
3 dl kald melk
2 dl smeltet smør
40 g GELEAcold
salt, muskat
Ingredienser Hvitvinssaus
500 g QimiQ Cream Base (tidligere Sauce Base)
70 ml Hvit vin
350 ml vann
3 g løk, hakket
2 g salt
0,2 g hvit pepper
6 g mais stivelse
Oppvarming/Anretning:
Fordel de frosne delene på en tallerken, dekk til og varm opp med damp ved 100 °C i 12–15 minutter. Tilsett sausen og server.
Laksefilet:
Mos laks sammen med grønnsaksbuljong (alternativt fiskefond), fløte og krydder i 5 minutter til en fin puré. Tilsett GELEAcold og bland forsiktig i 20 sekunder. Bruk en sprøytepose til å fylle blandingen i silikonformen merket «fiskefilet». For et penere resultat kan du strø formen med litt malt hvitt pepper først. Fordel blandingen jevnt utover med lokket og frys ned.
Brokkoli:
Mos brokkoli sammen med buljong, olje og krydder i 5 minutter til en fin puré. Tilsett GELEAcold og bland forsiktig i 20 sekunder. Bruk en sprøytepose og fyll blandingen i silikonformen merket «brokkoli». Fordel blandingen jevnt utover med lokket og frys ned.
Poteter:
Mos kalde poteter sammen med melk, smør og krydder i 5 minutter til en fin puré. Tilsett GELEAcold og bland forsiktig i 20 sekunder. Bruk sprøytepose med rund åpning til å lage dekorative former på et stekebrett dekket med bakepapir. Frys ned.
Alternativ: Bruk to skjeer og lag små gnocchi på et stekebrett.
Hvitvinssaus:
Bland inn alle ingrediensene og Kok opp. Smak til etter ønske.
Kjøkkentips:
Jo finere puré, desto bedre resultat! Vi anbefaler en Robot-Coupe-blender og 5 minutter. Varm opp tildekket i mikrobølgeovn ved middels effekt (400 W) i maksimalt 5 minutter. Test oppvarmingen på forhånd!
Trykk her for å laste ned hele puré oppskriftshefte med 15 menyer
- Category: 123Puré cold, Meny
INGREDIENSER
- Ingredienser Laksefilet
- 700 grams stekt/kokt laksefilet
- 2 dl grønnsaksbuljong
- 1 dl fløte
- 40 grams GELEAcold
- salt, pepper, sitronsaft
Ingredienser Brokkoli
- 700 grams dypfryst brokkoli
- grønnsaksbuljong
- dl rapsolje
- 40 grams GELEAcold
- salt, muskat
Ingredienser Poteter
- 500 grams kokte poteter
- 3 dl kald melk
- 2 dl smeltet smør
- 40 grams GELEAcold
- salt, muskat
Ingredienser Hvitvinssaus
- 500 grams QimiQ Cream Base (tidligere Sauce Base)
- 70 milliliters Hvit vin
- 350 milliliters vann
- 3 grams løk, hakket
- 2 grams salt
- 0,2 g hvit pepper
- 6 grams mais stivelse
FREMGANGSMÅTE
Laksefilet
Brokkoli
Poteter
Hvitvinssaus
- Mos laks sammen med grønnsaksbuljong (alternativt fiskefond), fløte og krydder i 5 minutter til en fin puré.
- Tilsett GELEAcold og bland forsiktig i 20 sekunder.
- Bruk en sprøytepose til å fylle blandingen i silikonformen merket «fiskefilet». For et penere resultat kan du strø formen silikonformen merket «fiskefilet». For et penere resultat kan du strø formen med litt malt hvitt pepper først. Fordel blandingen jevnt utover med lokket
- Frys ned.
- Mos brokkoli sammen med buljong, olje og krydder i 5 minutter til en fin puré.
- Tilsett GELEAcold og bland forsiktig i 20 sekunder.
- Bruk en sprøytepose og fyll blandingen i silikonformen merket «brokkoli».
- Fordelblandingen jevnt utover med lokket og frys ned.
- Mos kalde poteter sammen med melk, smør og krydder i 5 minutter til en fin puré. Tilsett GELEAcold og bland forsiktig i 20 sekunder. Bruk sprøytepose med rund åpning til å lage dekorative former på et stekebrett dekket med bakepapir. Frys ned.
- Alternativ: Bruk to skjeer og lag små gnocchi på et stekebrett.
- Bland alle ingrediensene sammen i en kjele og gi et oppkok.