Næringsverdi pr stykk (90 g) | |||||||
Energi (kcal) | Karbohydrater (g) | Protein (g) | Fett (g) | Mettet fett (g) | Fiber (g) | Salt (g) | |
Laks | 199* | 0,8 | 18,8* | 13,5 | 3,6 | 0,3 | 0,1 |
Torsk | 120* | 5,6 | 15,7 | 3,9 | 2,1 | 0,3 | 0,2 |
* Forutsetninger for næringsverdi:
Laks
▪ Energi: 199 kcal fra naturlige råvarer og 19 kcal fra beriking.
▪ Protein: 14,5 g protein fra naturlige råvarer og 4,5 g protein fra beriking.
Torsk
▪ Energi: 120 kcal fra naturlige råvarer og 19 kcal fra beriking.
▪ Protein: 0,5 g protein fra naturlige råvarer og 5 g protein fra beriking.
- Category: 123Puré cold, Komponent, Pure kjøtt
INGREDIENSER
til ett silikonbrett (4 porsjoner):
- 350 g Stekt laksefilet eller torskefilet
- 70 g Vann
- 15 g Fiskekraft
- 40 g QimiQ classic
- 20 g Kremfløte (ved bruk av torsk kan kremfløte byttes med kremost)
- 20 g Gelea Cold (fortykningsmiddel)
- 30 g Protein Plus (proteinpulver)
- Smak til med krydder av eget ønske.
FREMGANGSMÅTE
- Blend fisken på maks styrke i ca 3 min. Tiden vil variere avhengig av maskin.
- Tilsett beriking for optimalt næringsinnhold. Vi anbefaler ca. 6 % Protein Plus i fisk.
- Tilsett Gelea Cold og blend på maks styrke i 1 min.
- Ha puréen i sprøyteposer og fyll hvert rom i silikonformene. Legg lokket over og trykk/stryk forsiktig over.
- TIPS: For et lekkert resultat anbefaler vi å drysse f.eks. tørket persille i formen. Det gir et visuelt inntrykk og bidrar til at maten ser mer innbydende ut. Bruk en morter for å knuse persillen, for å unngå flak eller biter i maten.
- Sett de fylte formene på frys. Bruk gjerne en sjokkfryser (- 18 grader) for best resultat.
- Når maten er fryst, fjernes stykkene fra silikonformene og anrettes på en tallerken.
- Varm opp. Dekk maten til og varm den opp. Oppvarmingstiden kan variere avhengig av maskin. Kombidamper/steamovn: 50 % fuktighet og 100°C i ca. 20 min. Mikrobølgeovn: ca. 400W i 2-3 min.
- OBS! Maten kan regenereres fra tint eller direkte fra frossen tilstand!