Næringsverdi pr stykk (90 g)
Energi (kcal)Karbohydrater (g)Protein (g)Fett (g)Mettet fett (g)Fiber (g)Salt (g)
Laks199*0,818,8*13,53,60,30,1
Torsk120*5,615,73,92,10,30,2
* Forutsetninger for næringsverdi:

Laks

▪ Energi: 199 kcal fra naturlige råvarer og 19 kcal fra beriking.

▪  Protein: 14,5 g protein fra naturlige råvarer og 4,5 g protein fra beriking.

Torsk

▪ Energi: 120 kcal fra naturlige råvarer og 19 kcal fra beriking.

▪  Protein: 0,5 g protein fra naturlige råvarer og 5 g protein fra beriking.

INGREDIENSER

til ett silikonbrett (4 porsjoner):

  • 350 g Stekt laksefilet eller torskefilet
  • 70 g Vann
  • 15 g Fiskekraft
  • 40 g QimiQ classic
  • 20 g Kremfløte (ved bruk av torsk kan kremfløte byttes med kremost)
  • 20 g Gelea Cold (fortykningsmiddel)
  • 30 g Protein Plus (proteinpulver)
  • Smak til med krydder av eget ønske.

FREMGANGSMÅTE

  1. Blend fisken på maks styrke i ca 3 min. Tiden vil variere avhengig av maskin.
  2. Tilsett beriking for optimalt næringsinnhold. Vi anbefaler ca. 6 % Protein Plus i fisk.
  3. Tilsett Gelea Cold og blend på maks styrke i 1 min.
  4. Ha puréen i sprøyteposer og fyll hvert rom i silikonformene. Legg lokket over og trykk/stryk forsiktig over.
  5. TIPS: For et lekkert resultat anbefaler vi å drysse f.eks. tørket persille i formen. Det gir et visuelt inntrykk og bidrar til at maten ser mer innbydende ut. Bruk en morter for å knuse persillen, for å unngå flak eller biter i maten.
  6. Sett de fylte formene på frys. Bruk gjerne en sjokkfryser (- 18 grader) for best resultat.
  7. Når maten er fryst, fjernes stykkene fra silikonformene og anrettes på en tallerken.
  8. Varm opp. Dekk maten til og varm den opp. Oppvarmingstiden kan variere avhengig av maskin. Kombidamper/steamovn: 50 % fuktighet og 100°C i ca. 20 min. Mikrobølgeovn: ca. 400W i 2-3 min.
  9. OBS! Maten kan regenereres fra tint eller direkte fra frossen tilstand!