Proteinberiket bringebærmousse smaker himmelsk og er enkel å lage. Den egner seg både til dessert eller som fyll i kake, spesielt i sjokoladekake. Prøv selv!

 

Tips: Hvis ønsker å redusere fettmengden i desserten, kan du unngå å ha nøtter og krem på toppen av desserten.  bruke bringebær og revet sitronskall på toppen istedenfor nøtter. 

 

Næringsinnhold                  pr 100 gram                              

Energi:                              855 kJ  / 206 kcal

Fett:                                            16,3 g

Hvorav mettet fett:                    9,7 g

Karbohydrat:                               6,9 g

Hvorav sukkerarter:                   6,7 g

Fiber:                                            2,5 g

Protein:                                        6,8 g

Salt:                                             0,04 g

 

For mer informasjon om proteintilskudd, Protein plus 

INGREDIENSER

2 porsjoner:

  • 2 stk gelatinplater
  • 115 g bringebær eller bringebærpure
  • 10 g sukker
  • 10 g Protein Plus
  • 1 dl pisket kremfløte
  • 10 g pistasjnøtter
  • bringebær til pynt

10 Porsjoner:

  • 10 stk gelatinplater
  • 575 g bringebær eller bringebærpure
  • 50 g sukker
  • 50 g Protein Plus
  • 5 dl pisket kremfløte
  • 50 g pistasjnøtter, grovt hakket
  • bringebær til pynt

FREMGANGSMÅTE

  1. Bland sammen bringebær/bringebærpure, sukker og Protein Plus. Bruk gjerne en håndmikser.
  2. Vann ut gelatinen, smeltes over vannbad og piskes forsiktig inn i bringebærmoussen.
  3. Pisk opp kremfløten til en lulftig krem
  4. Vend pisket krem forsiktig inn i bringebærmoussen.
  5. Ha bringebærmoussen i en sprøytepose, så over i serveringsglass. La det stå på kjøl i et par timer.
  6. Hakk pistasjenøttene.
  7. Når bringebærmoussen er stivnet, kan de pyntes med for eksempel friske bringebær, hakkede pistasjenøtter, mynteblad og eventuelt pisket krem.