Sitronformasj er en frisk og velsmakende dessert som passer etter de fleste middager.

 

Tips: Hvis ønsker å redusere fettmengden i desserten, kan du bruke bringebær og revet sitronskall på toppen istedenfor nøtter. 

 

Næringsinnhold                  pr 100 gram                              

Energi:                              1043 kJ  / 251 kcal

Fett:                                            19,4 g

Hvorav mettet fett:                    10 g

Karbohydrat:                                9 g

Hvorav sukkerarter:                   8,8 g

Fiber:                                            0,6 g

Protein:                                        10 g

Salt:                                              0,1 g

 

For mer informasjon om proteintilskudd, Protein plus 

INGREDIENSER

4 porsjoner

  • 4 ark gelatin
  • 2 dl kremfløte
  • 3 egg
  • 40 g sukker
  • 20 g Protein Plus
  • 1 dl sitronsaft
  • 40 g sukker
  • 10 g mandler
  • 10 g pistasjenøtter
  • 10 g hasselnøtter

FREMGANGSMÅTE

  1. Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i ca. 5 minutter.
  2. Pisk fløten til krem.
  3. Pisk egg og sukker og Protein Plus til det skummer.
  4. Tilsett halvparten av sitronsaften.
  5. De bløtede gelatinplatene smeltes så over vannbad, krystes lett. Tilsett resten av sitronsaften.
  6. Hell den lunkne gelatinblandingen forsiktig over eggeblandingen i en tynn stråle.
  7. Vend kremen inn med en slikkepott.
  8. Hell fromasjen i en bolle eller i porsjonsskåler og avkjøl i 1-2 timer.
  9. Smelt sukker i en panne og tilsett nøttene.
  10. Rør i nøttene et par minutter og ha dem deretter over på et bakepapir.
  11. Avkjøl nøttemassen og hakk den deretter opp i små biter.
  12. Server sitronfromasjen med karamelliserte nøtter og evt. litt pisket krem.