Proteinrik brokkolisuppe smaker utrolig godt. Et sting av syrlighet fra rømmen og krydder av karve. Den er kremet, fyldig og god. Gled deg. Den blir ofte servert hjemme hos oss som en av favorittsuppene. Du velger selvsagt selv om du ønsker å ha proteinpulver i suppen. Proteinpulveret er smaksnøytralt, så det vil ikke gi noe smak til suppen.

Oppskriften gir ca 2 liter ferdig suppe, tilsvarer ca 10 porsjoner av 2 dl.

Tips! Lag gjerne opp en større mengde med proteinrik brokkolisuppe, så har du til lunsj og mellommåltider en annen dag.

 

Proteinrik brokkolisuppe er tilpasset et energi- og næringstett kosthold.

Les mer om energi- og næringstett kosthold HER.

Dersom du ønsker å servere suppen for vanlig nøkkelrådskost, er det bare å unngå å tilsette protein- og energipulver.

Energigivende næringsstoffer i energiprosent (E%):

Fett 35 E%      Karbohydrater 41 E%      Fiber 4 E%      Protein 20 E%

 

Næringsinnhold                  pr 100 gram                  pr 2 dl               

Energi:                              340 kJ  / 81 kcal          680 kJ / 162 kcal

Fett:                                             3,2 g                             6,4 g

Hvorav mettet fett:                    2,1 g                             4,2 g

Karbohydrat:                              8,5 g                              17 g

Hvorav sukkerarter:                  1,2 g                              2,4 g

Fiber:                                           1,5 g                               3 g

Protein:                                        4 g                                8 g

Salt:                                             0,4 g                             0,8 g

 

For mer informasjon om Proteintilskudd, Protein plus 

 

  • Prep Time:10h
  • Cook Time:20h
  • Total Time:30h

INGREDIENSER

  • 1000 g Brokkoli
  • 200 g Løk
  • 300 g Rømme/Creme fraiche
  • 300 g QimiQ
  • 1200 g Suppekraft eller vann med buljong
  • 4 fedd Hvitløk
  • 120 g Protein Plus (Proteinpulver)
  • Smak til med karve, salt (avhengig av suppekraft/buljong) og pepper.

FREMGANGSMÅTE

  1. Kutt løk, hvitløk og brokkoli i buketteer.
  2. Stek løk i litt smør eller olje til løken er blank.
  3. Tilsett brokkoli, krydder og buljong (vann).
  4. Kok brokkolien mør.
  5. Mos det hele ved hjelp av stavmikser eller foodprocessor.
  6. Kok opp suppen og tilsett rømme og QimiQ. Smak eventuelt til med mer krydder.
  7. Ta en liten del av den ferdiglagde suppen over i en liten bolle og la den kjøle seg ned. Tilsett Protein Plus og rør godt ved hjelp av visp eller stavmikser. Når proteinpulveret har løst seg helt opp og ikke er synlig lenger, tar du den berikede delen av suppen tilbake i gryten under konstant omrøring. Vær spesielt oppmerksom på at det fort kan svi seg i bunnen av gryten.
  8. Varm eller kok opp suppen (under omrøring) og server.